Nieuws Kempen Geels Hondenpension biedt luxe en comfort

Geels Hondenpension biedt luxe en comfort

Geels Hondenpension biedt luxe en comfort

In Geel-Larum opende het nieuwe hondenpension Balewood de deuren. Steven Ooms, zijn vrouw Els Vandeweyer en zonen Bas en Lex vertroetelen honden die in korte of langere opvang komen.  Ook biedt Steven basistrainingen aan, want net daar is sinds de coronacrisis meer vraag naar.

Steven Ooms is al jarenlang hondenliefhebber, en trainde Engelse springer spaniëls en labradors voor wedstrijden in veldwerk. Twee jaar geleden besloot het gezin deze hobby uit te bouwen, en ging het op zoek naar een geschikte locatie. Dat vond Steven in het huis van zijn schoonouders, in Geel-Larum. “We hebben veel aandacht besteed aan de plannen van het hondenhok. We gingen hierbij uit van het oogpunt van de hond: wat heeft het dier nodig om goed en aangenaam bij ons te verblijven.” Het werd een volledig nieuw gebouw met alle moderne gemakken, zoals airco, verwarming en orthopedische bedden.” De oudste zoon, die bouw studeert, stak mee de handen uit de mouwen. Er kwam ook extra geluidsisolatie en voorzieningen om ontsnappingskoningen te ontmoedigen. De totale investering van de bouw bedraagt een kleine 100.000.

Training basisgedrag

Terwijl de hond op een ergonomisch bed ligt in de airco, en vertroeteld wordt door het hele gezin Ooms, kan het baasje zorgeloos op vakantie gaan. In totaal is er plaats voor 6 kostgangers. Mensen contacteren Ooms al met aanvragen, maar de reisbeperkingen door corona maken de plannen nog niet concreet. Toch biedt de huidige crisis opportuniteiten. “Veel mensen kochten – misschien impulsief – een hond, terwijl ook de hondenscholen gesloten zijn. Ons trainingsprogramma voor basisgedrag is populair nu. ”

Labradors

Naast opvang en training, wil Balewood ook zelf labradors fokken. “In eerste instantie voor onszelf dan, zodat we een mooie bloedlijn kunnen uitbouwen. Door verantwoord te fokken, willen we bijdragen aan de verbetering van de rasstandaard. We verwachten binnenkort zelf ook een puppy, die helaas nog vastzit in Groot-Brittannië door de lockdown.”

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming
   Personen
   Gemeente

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.