Nieuws Kempen Geels ziekenhuis krijgt eigen dialysecentrum

Geels ziekenhuis krijgt eigen dialysecentrum

Geels ziekenhuis krijgt eigen dialysecentrum

dialyse geelDialysepatiënten uit de Geelse regio kunnen voortaan dicht bij huis worden behandeld. In het Sint-Dimpna Ziekenhuis opende een nieuw centrum voor Collectieve AutoDialyse (CAD), een samenwerking tussen de ziekenhuizen van Geel en Turnhout.

Dagelijks kunnen in het nieuwe CAD 24 dialysepatiënten worden behandeld. Tijdens de openingsperiodes wordt het centrum bemand door een team van nefrologen (nierspecialisten) en verpleegkundigen van AZ Turnhout. Vanaf begin volgend jaar doen de nefrologen ook raadplegingen in Geel.

Zorgaanbod uitbouwen
Dr. Hylke de Jonge, nefroloog AZ Turnhout: “Met de opening van het nieuwe CAD in het Sint-Dimpna Ziekenhuis creëren we de mogelijkheid om dialysepatiënten uit de regio Geel dicht bij huis te behandelen. Tot op heden moesten deze patiënten drie keer per week voor dialyse naar AZ Turnhout. Door onze aanwezigheid in Geel kunnen we bovendien het zorgaanbod voor nierpatiënten in de Zuiderkempen verder uitbouwen en optimaliseren.”

Met de opening van de nieuwe vestiging, heeft het dialysecentrum van AZ Turnhout nu twee CAD’s in de Zuiderkempen: één in Geel en één in Mol. Het CAD in het H. Hartziekenhuis in Mol werd opgericht in 2004 en wordt uitgebaat in onderlinge samenwerking tussen de ziekenhuizen van Turnhout en Mol. De centrale coördinatie van beide CAD’s gebeurt vanuit het moederdialysecentrum in AZ Turnhout.

De oprichting van het nieuwe CAD in Geel kadert binnen de realisatie van een bredere samenwerking tussen de Kempense ziekenhuizen. Het bundelen van de krachten en op elkaar afstemmen van de expertise stellen de ziekenhuizen in staat om een efficiënt en kwalitatief zorgaanbod uit te bouwen voor de patiënt in de Kempense regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer