Nieuws Kempen Geelse designkasten na tien jaar opnieuw naar de VS

Geelse designkasten na tien jaar opnieuw naar de VS

Geelse designkasten na tien jaar opnieuw naar de VS

alineaVolgende en de week erna vertrekken bij interieurarchitectuurbureau Alinea uit Geel opnieuw Visibile-vitrinekasten naar New York en Miami. “Het is tien jaar geleden dat er nog van die kasten in de Verenigde Staten zijn verkocht”, zegt zaakvoerder en productdesigner Leo Aerts.

Bijzonder, want het ontwerp en de eerste kasten dateren al van het jaar 2000. Maar er is een verklaring voor. “Sinds een drietal maanden staat het product op Architonic, een Zwitserse website die veel wordt gebruikt door interieurarchitecten. Er gaat geen dag voorbije of er komen aanvragen binnen voor inlichtingen, prijzen en leveringstermijnen, uit heel de wereld”, aldus Aerts.

Alle aandacht naar objecten
De Visibile-vitrinekasten zijn zodanig ontworpen dat alle aandacht naar de tentoongestelde objecten gaat en dat de kasten zelf op de achtergrond blijven. Er is extra aandacht besteed aan de details: kleine oplegpunten voor tabletten in metaal en transparant glas, speciaal op maat gemaakte scharnieren en een geïntegreerd slot. Het glas kan gedeeltelijk gematteerd worden om een meer intieme binnenruimte te creëren en beter te presenteren. Met een aangepast frame kan de vitrinekast zwevend aan de muur worden opgehangen.

“De bestellingen die nu zijn binnengekomen zijn voor een nieuwe kledingwinkel in New York en voor een designwinkel in Miami, waaraan we tien jaar geleden al eens hebben geleverd”, vervolgt Leo Aerts. “Momenteel loopt er nog een aanvraag voor vitrinekasten op maat voor een klant in Wenen.”

De productie van de onderdelen wordt uitbesteed. “Allemaal bij Kempense bedrijven”, benadrukt de zaakvoerder. “De assemblage en verzending doen we zelf.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer