Nieuws Kempen Geelse onderwijscampus in het teken van Dag van de Wetenschap

Geelse onderwijscampus in het teken van Dag van de Wetenschap

Geelse onderwijscampus in het teken van Dag van de Wetenschap

GEEL – Tijdens de dag van de wetenschap, op zondag 24 november, gonst de Geelse hogeschoolcampus van bedrijvigheid. De opleidingen van Thomas More en van KU Leuven organiseren dan een reeks interessante, spannende en plezante workshops, demo’s en doe-activiteiten in labo’s, skills labs, ateliers en leslokalen. Een deel van het aanbod is op kindermaat. Het is dus een dag voor wetenschappers van 5 tot 85.

 Passie voor wetenschap en technologie

Tijdens de Dag van de Wetenschap kunnen jong en oud actief kennismaken met wetenschappen en technologie. Ook de onderzoekers, docenten en studenten van Thomas More en van KU Leuven tonen graag hun passie voor wetenschap en technologie. Op de campus in Geel bieden ze een waaier aan uitdagende activiteiten aan in labo’s, skills labs, ateliers en leslokalen. De collega’s van WiWeTer zorgen daarbovenop voor enkele activiteiten op kindermaat. En ook in cocoon2440, de co-working-, co-creation- en ondernemerschapsruimte van KU Leuven Campus Geel in de Stationsstraat, staan er heel wat boeiende activiteiten op het programma.

Wetenschap aan den lijve ondervinden

Bezoekers kunnen onder meer ondervinden hoe ons evenwichtsorgaan werkt. Begeleiders bekijken hoe stabiel je staat en wanneer je uit balans raakt. Hoe gaan acrobaten op een evenwichtskoord hiermee om? En mensen die water op hun hoofd dragen? Dat kom je te weten. Ook zijn er demonstraties van een 3D-betonprinter en van nieuwe toepassingen van drones.

Innovation Academy

Dertien studenten Industriële Ingenieurswetenschappen in de Voedingsindustrie stellen hun nieuw ontwikkelde, innovatieve voedingsmiddelen met een beperkte ecologische impact voor. Wie ter plaatse proeft, mag zijn mening geven. De studenten nemen deze commentaren graag mee in de verdere ontwikkeling van hun producten.

Het volledige aanbod van de Dag van de Wetenschap is te vinden via deze link

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.