Nieuws Kempen Geelse spin-off huisleverancier voor chipgigant Intel

Geelse spin-off huisleverancier voor chipgigant Intel

Geelse spin-off huisleverancier voor chipgigant Intel

Tom Boonen (links)

Tom Boonen (links)

Wie in Vlaanderen kan zeggen dat hij voor drie continenten ‘preferred partner’ is voor een wereldbedrijf? In Geel mag Tom Boonen (nee, niet de coureur) zijn vinger opsteken. Met zijn bedrijf Agilians, een spin-off van AGServ, is hij huisleverancier voor chipgigant Intel in de regio’s Europa, Midden-Oosten en Afrika. De Kempenaars helpen hen bij het produceren van internet of things-hardware.

Het consultancybedrijf AGServ steunt op drie peilers. Binnen het luik ‘business procesmanagement’ optimaliseert het bedrijf werkprocessen bij klanten in de logistieke, bank-, telecom en publieke sector. Verder is het actief in API-management en Business Process as a Service (in the cloud). “We leveren onze kennis aan grote ondernemingen”, zegt Tom Boonen. “Onze consultants werken soms maanden en zelfs jaren bij de klant en de uren worden gefactureerd. Maar we wilden een stap verder gaan en doorgroeien tot een ‘center of excellence’. We willen aan klanten onze hoogtechnologische kennis tonen en zorgen dat ze daar verder mee aan de slag kunnen.” In die zin werd Agillians opgericht, met dus als grootste klant Intel. De spin-off stelt intussen negen mensen te werk, die werken vanuit Geel. “Het voordeel van het internet is dat je van overal kunt werken”, lacht Boonen.

Klankbord
Voor de oprichting leverde Innotek uit Geel coach Maarten Laga, die de ideeën in de juiste richting kreeg. “Hij was een prima klankbord”, aldus de zaakvoerder. “Hij stelde almaar vragen: hoe ga je dat financieren? Hoe zien de contracten eruit? Hoe ga je dat verkopen? Hij hielp ons om het marketingverhaal stevig te onderbouwen en bracht ons in contact met specialisten zodat we waterdichte contracten konden afsluiten.”

Wie denkt ook over interessante spin-offopportuniteiten te beschikken en daarvoor begeleiding zoekt, kan hiervoor tot 30 november terecht bij Innotek: tp@innotek.be.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer