Nieuws Kempen Geelse studenten runnen eigen fietsherstelpunt

Geelse studenten runnen eigen fietsherstelpunt

Geelse studenten runnen eigen fietsherstelpunt

tomas moreHet woon-werkverkeer is niet enkel een thema in het bedrijfsleven maar ook in het onderwijs. Om de studenten van Thomas More en KU Leuven in Geel te motiveren met de fiets en op een veilige manier naar school te komen, opent vandaag een fietsherstelpunt. Studenten kunnen daar hun fiets laten repareren door andere studenten, die daarvoor een speciale opleiding genoten. Studenten Bedrijfsmanagement schreven een businessplan uit en zorgden voor de praktische uitwerking van het fietsherstelpunt.

De Thomas More-hogeschool zet in haar mobiliteitsplan serieus in op fietsen en op fietsveiligheid. Studenten kunnen voor 5 euro per maand een fiets huren van de hogeschool. Dat is een groot succes. Er rijden intussen al meer dan 200 fietsen in de schoolkleuren door de Geelse straten. In de huurprijs zijn onderhoud en kleine herstellingen begrepen en de studenten maken daar gretig gebruik van. Maar eigenlijk zouden alle studenten met een goed onderhouden fiets moeten rondrijden. En dus rijpte het idee van een fietsherstelpunt voor studenten.

Geen concurrentie
Het fietsherstelpunt wil geen concurrent zijn voor de lokale fietsherstellers. Met een fietsherstelpunt op de campus zelf en studentikoze prijzen hoopt de hogeschool dat de studenten sneller hun fiets laten herstellen. Dat verhoogt de veiligheid en het vermijdt dat de problemen groter en de herstelkosten duurder worden.

Ongeveer 750 Geelse studenten van Thomas More en de KU Leuven gebruiken dagelijks de fiets voor hun verplaatsingen naar de campus.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer