Nieuws Kempen Geelse verenigingen krijgen cursus reanimatie

Geelse verenigingen krijgen cursus reanimatie

De reanimatietrainingen leren de verenigingen niet enkel met de defibrillator omgaan, maar ook om echt te reanimeren. — © Rode Kruis

Geelse verenigingen krijgen cursus reanimatie

Verenigingen die hun activiteiten ‘hartveilig’ willen maken, kunnen sinds de herfst van vorig jaar een beroep doen op een van de twee AED-toestellen of externe defibrillators die de stad Geel met dat doel heeft aangekocht. Maar hoewel die apparaten op zich heel gebruiksvriendelijk zijn, is het van groot belang om ze deskundig te kunnen bedienen.

Om die reden moedigt het stadsbestuur de verengingen aan om een van de komende reanimatietraining met de AED-toestellen te volgen. “Naast het gebruik van het AED-toestel leer je tijdens de training alles over reanimeren. Dit is een opleiding die letterlijk levens kan redden. De reanimatietrainingen vinden plaats in het leslokaal van het Rode Kruis in veiligheidshuis Ter Stokt op de Stelenseweg 92”, klinkt het.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.