Nieuws Kempen Geen deuntjes in de straten

Geen deuntjes in de straten

IJsjesboeren zetten product in de kijker.

Geen deuntjes in de straten

Het zonnige weer van de afgelopen dagen doet normaal de harten van ijsverkopers sneller slaan. Alleen zijn veel ijsventers teleurgesteld omdat ze niet met hun wagens door de straten mogen rijden. Hun vrolijke deuntjes moeten ze door de coronamaatregelen nog een tijdje opbergen.

Ijsventers mogen enkel hun wagens op vaste plaatsen parkeren om klanten te bedienen. Rondrijden door de straten zit er voorlopig niet in. Afgelopen weekend stonden aan de Kabouterberg in Kasterlee Ijssloeberke uit Tielen en Ijsmanneke uit Kasterlee.

“Het is de perfecte locatie”, zegt Peter De Groof van Ijsmanneke in Het Nieuwsblad. “Veel gezinnen komen hier met hun kinderen spelen en wandelen. En bij kinderen gaat een ijsje er altijd wel in.”

“Ik heb gelukkig een vergunning om elk jaar aan de Kabouterberg te staan”, vervolgt hij. “Want ijsverkopers die nu nog een vergunning moeten aanvragen voor een standplaats, moeten soms lang wachten.”

De andere wagens van Ijsmanneke blijven voorlopig in de garage staan. “Ik heb vorige week 10.000 liter brandstof laten leveren omdat we er vanuit gingen dat we mochten rondrijden”, vertelt De Groof nog. “Door de beslissing van de overheid is het voor ons moeilijk  te plannen hoeveel ijs we moeten maken.”

“De beslissing van de overheid is moeilijk te begrijpen”, besluit De Groof. “Bij een vaste standplaats komt er meer volk samen aan de ijswagen dan wanneer je door de straten rijdt.”

Rik en Maria De Groof kochten in 1967 hun eerste Renault-bestelwagen om in Diest schepijs te verkopen. Nu wordt het bedrijf geleid door hun zonen Peter en Paul en schoonzoon Leo.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer