Nieuws Kempen Geen echte Open Bedrijvendag in 2020 door corona, wel een virtuele

Geen echte Open Bedrijvendag in 2020 door corona, wel een virtuele

Geen echte Open Bedrijvendag in 2020 door corona, wel een virtuele

De Open bedrijven Dag zal dit jaar niet plaatsvinden als vanouds. Dat heeft organisator Voka beslist, hoewel er toch enkele federale versoepelingen voor evenementen zijn. Voka is bezig de betrokken bedrijven hierover te contacteren, met ook de geruststelling dat ze hun inschrijvingsgeld niet kwijt zijn.

Op zondag 4 oktober 2020 staat Voka Open Bedrijvendag gepland. Het zou dit jaar de dertigste editie zijn van dit het feest van het ondernemerschap en het grootste eendagsevenement van ons land. Maar intussen worden ondernemers volop opgebeld met de boodschap dat de fysieke editie van de Open Bedrijvendag naar volgend jaar wordt doorgeschoven, met ook de geruststelling dat ze hun inschrijvingsgeld niet kwijt zijn.

“Er is beslist dat de fysieke bezoeken niet zullen doorgaan”, zegt Voka-woordvoerder Kasper Demol in gazet van Antwerpen. “Het kan te complex worden met alle checklists, en dan kunnen gemeenten ook nog een negatief advies geven. Daarom schuift het door.”

Wel wordt nu sterker ingezet op de online bedrijfsbezoeken. Het thema voor deze editie was al ‘digitale transformatie’, en nu wordt er van de nood een deugd gemaakt door meteen volop in te zetten op een volledig virtueel evenement.“Enerzijds met livestreams, anderzijds met virtuele 360°-bezoeken om op eigen tempo door een bedrijf te wandelen. Op sommige plekken krijg je dan meer info met bijvoorbeeld filmpjes. Momenteel doen daar al zo’n veertig Vlaamse bedrijven mee. Voor Antwerpen is er chemiebedrijf Vopak. We hopen dat we nog minstens naar vijftig bedrijven gaan.”

Het aanbod van bedrijven dat je virtueel kan bezoeken is al te ontdekken via  https://www.openbedrijvendagvirtueel.be

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer