Nieuws Kempen Gelauwerde viskok opent resto Au Comptoir

Gelauwerde viskok opent resto Au Comptoir

Gelauwerde viskok opent resto Au Comptoir

Au ComptoirIvan Menten, in 2014 verkozen tot Viskok van het jaar, opent samen met zijn partner Leen De Visscher op 25 februari hun nieuwe restaurant Au Comptoir. Dat is ondergebracht in een vroeger café aan de Turnhoutsebaan in Gierle, dat grondig werd verbouwd. De twee baatten vroeger eethuis Lèche Plat in Arendonk uit. Michelin beloonde toen zijn kookkunsten met een vorkje en Gault&Millau met een 14 op 20.

De naam ‘Au Comptoir’ verwijst naar de toog waaraan je plaatsneemt en van waaruit je gezeten op krukken de activiteiten in de keuken kunt volgen. In de veranda staan ook nog gewone tafels. Ivan en sous-chef Kenneth runnen de keuken, Leen bekommert zich om de zaal.

Streekproducten
Menten loochent zijn afkomst niet. Op de menukaart lezen we talrijke streekproducten zoals Boeuf d’Ennal van vleesbedrijf Van Reusel (Retie), Gielse beuling en Noordzee waterzooi met Belgische saffraan (Morkhoven). Bij de hoofdgerechten noteren we vier vlees- en twee visgerechten, zijnde een bereiding met pieterman en Noordzeevis. De chef is namelijk lid van de NorthSeaChefs, een samenwerking tussen vissers en koks om onbekende en vaak onbeminde vissoorten gevangen door Belgische vissers te promoten.

Naast à la carte kan je de gerechten ook in menuvorm bestellen. ’s Middags wordt een snelle lunch geserveerd, waarmee de uitbaters zich naar de bedrijven op de Turnhoutse industrieterreinen richten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer