Nieuws Kempen “Gelukkig op twee paarden gewed”

“Gelukkig op twee paarden gewed”

“Gelukkig op twee paarden gewed”

In ons land zijn de laatste weken in een recordtempo vaccinatiecentra uit de grond gestampt. De lokale overheden deden hiervoor een beroep op heel wat bedrijven uit de eventsector, die bedreven zijn in een snelle opbouw ‘from scratch’. Zo ook TowerEye uit Gierle, dat zijn diensten kon leveren in een 8-tal vaccinatiedorpen.

Zo zijn onder andere de centra van Kampenhout, Niel, Evergem en Beringen door TowerEye voorzien van technische infrastructuur.  “In een lege hal – wat de locaties doorgaans zijn – voorzagen wij de volledige IT: een provider aanvragen, zorgen voor het netwerk en de wifi, computers en printers klaarzetten. Ook voor camerabewaking en beveiliging zorgden we, en natuurlijk de telefooncentrales”, vertelt algemeen manager Niels Van den Heuvel.

“De evenementensector is een kleine sector, waar iedereen elkaar wel kent. Via verschillende contacten uit de sector komen er aanvragen tot samenwerking binnen.” Beveiliging is in de context van de vaccinatiecentra zeer belangrijk, en TowerEye is blij dat het zijn expertise opnieuw kan inzetten. “Voor de vaccins hebben specialisten van de overheid papers uitgewerkt waarin staat welke beveiliging we moeten voorzien. De lokale overheden kunnen nu gebruik maken van onze ervaring om de specificaties uit te voeren. Het doet deugd om mee dit ‘event’ te mogen ondersteunen.”

TowerEye is gespecialiseerd in het plaatsen van mobiele beveiligingscamera’s, en van tijdelijke netwerk- en IT-infrastructuur. Tot voor de coronacrisis leverde TowerEye zijn diensten aan festival- en eventorganisatoren. Het bedrijf reisde al mee met Tomorrowland naar de US en Brazilië. Tot corona vorig jaar alles met een koele handstreek van tafel veegde.

“Hoe het afgelopen jaar geweest is? Tja, dat is moeilijk in mooie woorden te zeggen”, zegt Niels. Gelukkig konden onze 5 vaste medewerkers aan het werk blijven. Niemand moest noodgedwongen thuis zitten.” TowerEye heeft niet stilgelegen, omdat het zeer bewust al jarenlang op 2 sectoren mikt. “We zijn 8 jaar bezig, en zijn – naast de eventsector – ook actief in werfbewaking. Die opdrachten zijn gelukkig blijven doorlopen.” TowerEye is een zusterbedrijf van DNCS, dat vaste camerabewaking en netwerktoepassingen installeert. Ondernemer Gust Dierckx is gedelegeerd bestuurder van beide bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Kempen
Kempen

Wie koopt de Reflex of de Cobra?

Er komt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Discotheken. Op het bord is er plaats voor 22 legendarische discotheken uit het… Lees meer

Geel, Lille
Geel

4 faillissementen in de Kempen

De Rechtbank van Koophandel in Turnhout heeft deze week 4 faillisementen uitgesproken. Schuldeisers kunnen binnen de termijn van 30 dagen… Lees meer