Nieuws Kempen Gemeente adviseert nieuw slachthuis Oevel negatief

Gemeente adviseert nieuw slachthuis Oevel negatief

Gemeente adviseert nieuw slachthuis Oevel negatief

varkensDe gemeente Westerlo heeft een negatief advies gegeven over de milieuvergunning van een nieuw slachthuis in deelgemeente Oevel. Dat deed ze eerder ook al, maar initiatiefnemer De Lokery NV had toen zijn plannen ingetrokken en gewijzigd opnieuw ingediend. Maar ook die vinden na een nieuw openbaar onderzoek geen genade bij de gemeente. Eerder hadden buurtbewoners meer dan drieduizend handtekeningen verzameld tegen de komst.

Het schepencollege maakt zich zorgen over de lozing van het afvalwater, de verkeersafwikkeling, mogelijke geurhinder en de huisvesting van de arbeiders op het terrein. Het is nu aan de bestendige deputatie om een beslissing te nemen voor 25 januari.

Zoals bekend wil de NV De Lokery een nieuw slachthuis bouwen naast het bestaande slachthuis van Bens Vlees NV. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro. De capaciteit in de nieuwe installaties bedraagt 40.000 varkens per week. Het project is goed voor een 100-tal nieuwe jobs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geĆ«lektrificeerde… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer