Nieuws Kempen Geneesmiddelen in directe lijn van Geel naar Singapore en Australië

Geneesmiddelen in directe lijn van Geel naar Singapore en Australië

Geneesmiddelen in directe lijn van Geel naar Singapore en Australië

kuehne & nagelKuehne + Nagel start vanaf 1 september met het rechtstreekse transport van farmaceutische middelen vanuit de vestiging in Geel naar Singapore en Sydney in Australië. “We spelen in op vragen vanuit de markt”, zegt marketing manager Sharon Lee. Die vraagt een alternatief voor het duurdere luchttransport en de mogelijkheid om kleinere volumes te verzenden.

“De goederen worden opgehaald in heel Europa en naar Geel gebracht”, legt Sharon Lee uit. “Van daaruit vertrekken ze gegroepeerd in LCL Reefer-containers via zeetransport rechtstreeks naar Singapore of Sydney. Vanuit Singapore kunnen ze opnieuw verder worden verdeeld over Azië. Tot dusver moest een klant een volledige container bestellen. Nu bieden we de mogelijkheid om ook kleinere volumes te transporteren.” Het transport verloopt volledig gekoeld tussen 15 en 25 graden. De klant kan de temperatuur monitoren via het trackingsysteem van K+N.

Nieuwe farmahub
Met de nieuwe dienst richt de transporteur zich expliciet tot de farmaceutische en gezondheidsindustrie. “Vorig jaar bouwden we in Geel een nieuwe farmahub met een stockagecapaciteit van 12.000 vierkante meter en een cross-docking platform”, aldus de marketing manager. “We bieden ondernemingen nu een goedkoper alternatief voor luchtvracht wanneer goederen met het schip wat langer onderweg mogen zijn, hoewel ze toch op een kwaliteitsvolle manier – en daarmee bedoel ik gekoeld – worden verzonden.”

Bij Kuehne + Nagel in Geel werken zo’n 500 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer