Tower Club Sylvia Albrecht

Gerenoveerde Tower Club opent de deuren met een eigen pils

Op het Vital Celenplein opende de Tower Club de deuren. Enkel de naam verwijst nog naar’t verleden. “Het interieur én concept werden volledig vernieuwd. Iedereen is welkom: voor een pintje of Tower Pils, koffie, mocktail, cocktail of whisky”, vertelt uitbaatster Sylvia Albrecht.

“Meer dan tien jaar lang stond het pand hier leeg”, legt Sylvia Albrecht uit. “Vandaag is van het vroegere interieur niets meer te bespeuren. We starten opnieuw, en anders. De ruimte is open tot onder het dak, met aandacht voor gezellige hoekjes in warme tinten en met natuurlijke materialen.  We hebben plaats op barkrukken aan de toog en aan een muurtoog, aan zittafels en in onze loungezetels. Tijdens de warme maanden baadt ons terras achteraan in een zomersfeer en ook vooraan op het plein hebben we een terras.”

Nieuw concept, eigen pils

De Tower Club eert de naam, maar is geen bruine kroeg meer. Sylvia Albrecht: “Iedereen is welkom. Bijvoorbeeld voor een koffie met een stuk Limburgse vlaai of voor onze eigen pils, de Tower Pils. Die wordt speciaal voor ons gebrouwen volgens het Duitse reinheidsprincipe: zonder toevoegingen of additieven. Tower Pils ruikt en smaakt voller dan een gewone pils.”

De Tower Club heeft bovendien een uitgebreide cocktail-, whisky- en wijnkaart. Die stelde Sylvia, gepokt en gemazeld in de horeca, zelf samen. “Ik hou van de horeca, het werk en mijn klanten. Ik word oprecht vrolijk als klanten met een glimlach binnenkomen en met een nog bredere glimlach buiten gaan. Horeca is geen beroep maar een passie. Ik was onder meer aan de slag bij Het Moment, de brasserie aan de abdij van Averbode, maar ik werkte ook zeven jaar in de cocktailbar van Manuel Wouters aan de Zuiderdokken in Antwerpen, SIPS.”

Speciale whisky’s

“Net zoals in die legendarische cocktailbar, maak in hier elke cocktail met liefde. En omdat er wel wat speciale whisky’s op de kaart staan die je niet zomaar overal vindt, stelde ik ook een aantal cocktails met whisky samen. Ook een lekkere frisdrank of koffie serveer ik met allergrootste plezier.”

De nieuwe uitbaatster plant thema-avonden en -dagen. De zaak is ook beschikbaar voor recepties en privéfeesten. De Tower Club is op maandag, donderdag en vrijdag open vanaf 11 uur en op zaterdag en zondag vanaf 12 uur.