Gevelsteen Kolkeneet Foto: AF

Gevelsteen project Kolkeneet geplaatst: “In juni is de officiële openingsdatum bekend.”

De gevelsteen van project Kolkeneet werd vrijdag officieel geplaatst, maar op de opening van de nieuwe Delhaize en de oplevering van de 30 luxeappartementen is het wel nog even wachten.

Wie door Dessel rijdt, heeft het ongetwijfeld gemerkt. Langs de Molsebaan, waar ooit het oude filiaal van Delhaize gevestigd was, verrijst een gloednieuw complex. Project Kolkeneet omvat niet alleen een nieuwe winkel van Delhaize maar ook 30 luxeappartementen. “Veertig procent daarvan is al verkocht”, meldt Yves Deckers van Hillewaere Vastgoed. “De verschillende soorten appartementen, tot de penthouses toe, vallen duidelijk in de smaak. Ook de kopers zijn heel divers, van jonge gezinnen tot mensen op leeftijd. De meeste appartementen zijn daarom ook verkocht voor eigen bewoning.”

De inwoners van Dessel kijken in de eerste plaats natuurlijk uit naar de opening van het nieuwe Delhaize-filiaal. “Daarop is het nog even wachten”, weet Ruben Dewaele van Haymarket/Delhaize. “We hebben de afgelopen weken en maanden moeilijk weer gekend voor de bouw, waardoor we nu nog geen exacte datum kunnen prikken. In juni communiceren we over de officiële openingsdatum, die wellicht ergens volgend jaar zal zijn.”