Nieuws Kempen Geysen Group wint prestigieuze innovatieprijs met Clean Conveyor Belt

Geysen Group wint prestigieuze innovatieprijs met Clean Conveyor Belt

Foto Geysen Group

Geysen Group wint prestigieuze innovatieprijs met Clean Conveyor Belt

WESTERLO – Tijdens easyFairs Maintenance 2022 reikte Bemas (Belgian Maintenance Association) voor de tweede keer de Bemas Maintenance Innovation Award uit. Geysen Group kwam als winnaar uit de bus met hun Clean Conveyor Belt.

In totaal stuurden 24 bedrijven een dossier in voor deelname aan de Bemas Innovation Award. Deze kandidaten werden door een vakjury beoordeeld. Johan De Coster mocht als voorzitter van Bemas de winnaar bekendmaken. “Alle juryleden waren het eens over het hoge niveau van de finalisten. Toch was de keuze bijna unaniem, omdat we vooral onder de indruk waren van de algemene makkelijke inzetbaarheid van hun innovatie.”

Slimme oplossing

De Clean Conveyor Belt van Geysen Group sleepte de prijs in de wacht, en daar had de jury enkele goede redenen voor. “Geysen Group keek met een open vizier naar een probleem en ging na hoe ze dat innovatief konden oplossen. Hun goede detectie zorgde voor de slimme oplossing die er vandaag staat. Ook hier zien we weer expertise uit Vlaanderen die toepasbaar kan zijn in een breed veld”, klonk het bij de jury.

Clean Conveyor Belt (CCB) is een dochterbedrijf van Geysen Group en gaat de markt op met gepatenteerde oplossingen voor transportbanden. “CCB biedt een technische innovatie die meerdere problemen met één oplossing kan verhelpen”, zegt oprichter Alex Geysen. “Het probleem van een traditionele transportband is dat er veel gemorst wordt, wat zorgt voor vervuiling en dus slijtage van de transportband.”

De Clean Conveyor Belt. Foto Geysen Group

Internationaal

Ook CEO Jef Rymen is erg tevreden over de prijs. “Met de gepatenteerde techniek van CCB zorgen we dat er geen productverlies of morsen is, wat de slijtage, onderhoud en stilstanden drastisch vermindert. De erkenning van de jury is voor ons een hele mooie beloning voor het jarenlang werk van Alex en het team achter CCB.” Nu de eerste succesvolle installatie achter de rug is, wil de onderneming hun uitvinding internationaal op de kaart te zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.