Nieuws Kempen Geysen opent opleidingscentrum voor onderhoudstechniekers

Geysen opent opleidingscentrum voor onderhoudstechniekers

Geysen opent opleidingscentrum voor onderhoudstechniekers

WESTERLO – Geysen heeft zijn gloednieuwe Geysen Academy geopend. Het servicebedrijf uit Westerlo is gespecialiseerd in industrieel technisch onderhoud en projecten. Met hun gloednieuw, in-house opleidingscentrum willen ze dit jaar 650 onderhoudstechniekers opleiden en bijscholen.

Jaarlijks studeren in het Vlaams technisch middelbaar onderwijs slechts 1.400 leerlingen af met een diploma elektromechanica, industrieel onderhoud of industriële elektriciteit. Dit terwijl er 24.000 vacatures voor dergelijke jobs open staan. Daarom besloot Geysen om zelf actie te ondernemen.

Ze investeerden 1 miljoen euro in een gloednieuw opleidingscentrum. Met een miniatuurfabriek die de werkomstandigheden in de industrie weerspiegelt, genieten cursisten een praktijkgerichte opleiding. “Het komende jaar worden hier 650 onderhoudstechniekers opgeleid en bijgeschoold”, vertelt Serge Casier, business development manager bij de Geysen Academy. “We willen dit schooljaar 500 studenten uit technische richtingen over de vloer krijgen en nog 40 uit het avondonderwijs. Ten slotte passeert ook een 100-tal eigen medewerkers de revue. Vanaf volgend jaar zijn ook techniekers van externe bedrijven welkom.”

De miniatuurfabriek van de Geysen Academy is ook nagebouwd in een mobiele versie. Zo wil het bedrijf ook buitenshuis opleidingen geven. “Denk maar aan scholen, bedrijven of beurzen zoals het Techniekfestival of Technoboost. Op deze manier willen we het volgende jaar bijkomend een 10.000-tal mensen warm maken voor techniek”, vertelt Marketing Manager Liesbeth Lemmens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.