Nieuws Kempen Gezocht: bedrijfsleiders die naar de gevangenis willen

Gezocht: bedrijfsleiders die naar de gevangenis willen

Gezocht: bedrijfsleiders die naar de gevangenis willen

CELLMADE 4De Centrale Dienst van de Regie voor Gevangenisarbeid (CDRGA) lanceerde eind vorige week een nieuwe naam en huisstijl voor haar tewerkstelling van gedetineerden. De dienst heet voortaan Cellmade en moet met een professionele look en feel het vertrouwen winnen van KMO’s en bedrijfsleiders aanmoedigen om de stap naar gevangenisarbeid te wagen.

Cellmade biedt kmo’s kwaliteitsvolle arbeid aan een gunstig tarief. Die activiteiten en diensten vinden plaats in meer dan 30 penitentiaire werkplaatsen van de gevangenissen, verspreid over heel België. Elk atelier is gespecialiseerd in een aantal specifieke taken zoals verpakken, plooien, monteren, maar ook verzenden, assembleren of het coderen van gegevens of scannen van documenten. Daarnaast staan er ook industriële werkplaatsen ter beschikking. In onze Kempense regio zijn dat in Hoogstraten een bakkerij, een hoeve, een schrijnwerkerij en een drukkerij.

“Gevangenisarbeid levert ook een belangrijke sociale meerwaarde op”, klinkt het. “Door werk toe te vertrouwen aan gedetineerden helpt u als bedrijfsleider mee aan hun reïntegratie. U biedt hen uitzicht op een nieuwe toekomst. Werken geeft hen de kans om hun verantwoordelijkheid te nemen en de slachtoffers te vergoeden, levensdiscipline en beroeps- ervaring te verwerven, en later makkelijker hun plaats in de maatschappij te vinden. En u versterkt tegelijk uw imago van maatschappelijk verantwoorde onderneming.”

De Centrale Dienst van de Regie voor Gevangenisarbeid (CDRGA) vormt een onderdeel van de FOD Justitie met als core business de tewerkstelling van gedetineerden. Al 30 jaar biedt de CDRGA outsourcing services aan KMO’s zoals montage, verpakking, schrijnwerkerij. Nu dus onder een nieuwe naam. Met een veertigtal werkplaatsen over heel België, meer dan 200 ervaren technici en bijna 2000 tewerkgestelde gedetineerden werkt de dienst momenteel samen met een 1000-tal bedrijven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer