Umicore Olen foto: Google

Gezocht: ceo voor Umicore

Marc Grynberg kondigt vertrek aan

OLEN - De verrassende boodschap van Grynberg staat in het jaarverslag van Umicore te lezen. Ondanks de coronapandemie kon de groep uitpakken met de sterkste financiële cijfers ooit. Het bedrijf, met een R&D-afdeling in Olen, meldt een aangepaste bedrijfswinst van 536 miljoen euro, of een stijging van 5 procent.

In een mededeling zegt Umicore dat de raad van toezicht en Grynberg dit een goed moment vinden om de ceo-opvolging te starten. "Sinds Marc Grynberg in 2008 het roer overnam, bleef Umicore snel groeien en tegelijkertijd aanzienlijke waarde creëren voor zijn belanghebbenden. Hij heeft van Umicore een wereldwijde leider in materialen voor schone mobiliteit en recyclage gemaakt", aldus Umicore.

Grynberg blijft sowieso aan boord van Umicore tot zijn opvolger het roer in handen neemt. Hij nam in november 2008 de rol van ceo over van Thomas Leysen. Leysen is sindsdien de voorzitter van de groep.

Wereldwijd werkten er eind 2020 bijna 11.000 mensen bij Umicore. In België heeft Umicore sites in Olen, Brussel, Hoboken en Brugge. De 'fabriek van Olen' is gebouwd in 1912, en vandaag werken er ongeveer 900 mensen. Onder het bestuur van Thomas Leysen is de nadruk meer op innovatieve en technologische toepassingen gaan liggen.