Nieuws Kempen Gezocht: uitbater voor nieuw cultuurcafé op Turnova

Gezocht: uitbater voor nieuw cultuurcafé op Turnova

Foto Guy Van Nieuwenhuysen

Gezocht: uitbater voor nieuw cultuurcafé op Turnova

TURNHOUT – Een cultuurcafé aan het P.J. Brepolsplein op de Turnovasite moet het definitieve sluitstuk van de Kunstencampus worden. Het stadsbestuur geeft kandidaten veel ruimte om zelf met ideeën voor de invulling te komen.

Met de voltooiing van de renovatie van het voormalige kantoorgebouw van drukkerij Brepols verdwenen vorig jaar de werkmannen uit de Turnhoutse Kunstencampus. Nog één ruimte aan het P.J. Brepolsplein, het centrale plein van Turnova, wacht echter op een definitieve invulling. Het nieuwe cultuurcafé moeten aansluiten bij zowel de academies als de ruimere binnenstad.

“Elke week volgen ongeveer 2.500 leerlingen les in onze stedelijke academies, van lagereschoolkinderen tot ouderen”, zegt schepen voor Kunstonderwijs Marc Boogers (Groen). “Voor hen kan het cultuurcafé de functie van schoolcafetaria opnemen. Maar we zien de functie van het café veel ruimer.”

“Het terras zal namelijk naadloos aansluiten bij de Bloemekensgang en het Tweetorentjesplein en dus ook bij de Grote Markt”, vult schepen voor Cultuur Astrid Wittebolle (Groen) aan.

Hart voor cultuur

Het stadsbestuur legde de voorwaarden rond de inrichting en de uitbating van de nieuwe zaak bewust nog niet vast. “We verwachten dat veel mensen met horecaervaring en een hart voor cultuur interesse zullen tonen”, vervolgt schepen Wittebolle. “Zij mogen hun kennis en expertise ter tafel brengen. We willen de inhoud en de voorwaarden met de kandidaten zelf bespreken.”

Op zaterdag 23 april om 10u is er een infosessie met mogelijkheid tot plaatsbezoek. Geïnteresseerden kunnen een aanvraag tot deelname aan de selectieprocedure indienen tot zondag 22 mei om 12u.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.