Nieuws Kempen Gheys Transport en Logistiek neemt Kristotrans over

Gheys Transport en Logistiek neemt Kristotrans over

Van links naar rechts: Ronny Joos, CEO Gheys, Kristof Verhoeven en Jozef Verhoeven (Kristotrans) en Dirk Gheys, afgevaardigd bestuurder Group Gheys

Gheys Transport en Logistiek neemt Kristotrans over

MOL/AARSCHOT – De transportgroep GHEYS uit Mol heeft transportbedrijf Kristotrans uit Aarschot overgenomen. Beide bedrijven vonden mekaar in een voornemen om nog te groeien en het aanbod meer divers te maken. Kristotrans blijft bestaan als zelfstandige divisie binnen de groep Gheys.

Group GHEYS is gespecialiseerd in logistiek en transport voor de petrochemie, in het bijzonder op de logistieke behandeling en transport (in bulk) van polymeren.  De groep beschikt over meer dan 160.000m² overdekte opslagcapaciteit en een vloot van meer dan 250 trekkers. In Kristotrans vond het een geschikte partner om het aanbod uit te breiden. Kristotrans is gespecialiseerd in bulkvervoer van ‘food’ (etenswaren) en ‘feed’ (dierenvoeding) en telt een vloot van om en bij de 30 wagens. Het werkterrein is hoofdzakelijk de Benelux, Frankrijk en Duitsland.  In 2019 realiseerde het bedrijf een omzet van 10 miljoen Euro.

Groei en diversificatie

Beide bedrijven zien de samenwerking als een kans om de verdere groeiambities waar te maken. “Kristotrans is een familiebedrijf’, licht Ronny Joos toe van Groep Gheys. “Het werd geleid door vader en zoon Verhoeven, maar de vader gaat nu met pensioen. Voor ons past de overname in de strategie om de activiteiten te diversifiëren met nieuwe goederenstromen en sectoren.”

Wisselwerking

Groep Gheys groeit op deze manier naar een onderneming met in België alleen al ruim 600 werknemers. Kristotrans zal daarbinnen een zelfstandige business unit blijven, geleid door (zoon) Kristof Verhoeven. Volgens Joos is er allerlei wisselwerking mogelijk tussen beide bedrijven. “Wij hebben bijvoorbeeld twee eigen binnenvaartterminals. Vandaag zijn die gericht op de petrochemie, maar als klanten uit de voedings- of de voederindustrie geïnteresseerd zijn, kunnen we ook voor hen de binnenvaart inschakelen. Dat wordt een optie op de langere termijn.”

Duurzaam

De group blijft ook verder investeren in de verduurzaming van haar activiteiten, zegt Ronny Joos: “  Gheys heeft twee eigen binnenvaart containerterminals, één in Mol en één in Beringen waarmee het jaarlijks duizenden vrachtwagens van de weg haalt.  Normaal zouden de drie windmolens die door Gheys zelf geïnvesteerd zijn in augustus in gebruik genomen worden.  Maar door de opgelegde maatregelen in het kader van Covid 19 is de oplevering met enkele maanden vertraagd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.