Nieuws Kempen Glaswerken Vanheertum investeert

Glaswerken Vanheertum investeert

Glaswerken Vanheertum investeert

0032 0478 391 327Glaswerken Vanheertum uit Turnhout heeft enkele mooie projecten in het verschiet. Vooral op vlak van interieurinrichting is er een toenemende vraag. Om sneller in te kunnen spelen op die vraag, investeerde het bedrijf in een nieuwe snijmachine voor gelaagd glas.

Vanheertum realiseert steeds meer projecten op het vlak van interieurinrichting, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe Europese hoofdzetel van ’s werelds grootste glasproducent AGC in Louvain-la-Neuve of bij Park Motors in Turnhout. Recent waren de arbeiders van het bedrijf actief in de nieuwe Renault-garage in Mechelen en bij Porsche in Mechelen om er glazen wanden, deuren en balustrades te installeren. In het orderboek voor de komende maanden staan ook de nieuwe autogarages van Porsche in Beringen en BMW in Puurs.

“We richten ons steeds meer op deze grote interieurprojecten”, legt Steven Wagemans van Glaswerken Vanheertum uit. “Een belangrijk instrument daarvoor is een nieuwe snijmachine voor gelaagd glas die we recent in gebruik namen. Daarmee kunnen we kort op de bal spelen, voor onze eigen projecten maar ook voor derden. De vraag naar gelaagd glas neemt toe als gevolg van de wetgeving die ook voor binnenglaswerk steeds meer veiligheidsnormen oplegt. De nieuwe snijmachine biedt een grote flexibiliteit en de mogelijkheid om snel te leveren met glas uit onze eigen bibliotheek.”

Innovatie met gekleurd glas
Een andere specialisatie van Glaswerken Vanheertum is de productie van glazen magneetborden op maat en in alle RAL-kleuren. De borden zijn niet alleen decoratief maar je kan er ook met stift op schrijven en met magneten documenten op bevestigen. Onlangs plaatste het een aantal magneetborden bij Fashion Club 70 in Antwerpen, een gerenommeerd verdeelhuis voor modemerken. “Wij maken die magneetborden volledig op maat en komen ze ook plaatsen. Zo’n bord bepaalt mee de sfeer in een modern interieur. Onlangs vroeg iemand me zelfs of het een kunstwerk was dat daar aan de muur hing.”

Glaswerken Van Heertum stelt tien mensen tewerk en maakt samen met het aannemingsbedrijf Huybregts-Reynders, Versanico en Alucotec deel uit van de Turnhoutse Groep-Versmissen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer