Nieuws Kempen GR Technics produceert zelf honing en plaatst AED-toestel: “We dragen graag bij aan duurzame samenleving”

GR Technics produceert zelf honing en plaatst AED-toestel: “We dragen graag bij aan duurzame samenleving”

GR Technics produceert zelf honing en plaatst AED-toestel: “We dragen graag bij aan duurzame samenleving”

BEERSE – GR Technics uit Beerse, het bedrijf in mobiele camera- en lichtmasten en energiesystemen, heeft er 30.000 medewerkers bij. Het gaat niet om echte personeelsleden, wel om bijen van vrachtwagenchauffeur en imker Gert Geboers. De firma die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, verkoopt zelf potjes eigen honing. “We plaatsten ook een AED-toestel dat bereikbaar is onze eigen mensen, passanten en buren”, zegt zaakvoerder Gunter Roefs.

GR Technics is een van de 34 bedrijven uit de regio Kempen en Mechelen die van werkgeversorganisatie VOKA het Charter Duurzaam Ondernemen heeft ontvangen.

Energieneutraal

“Het is ons doel is om in 2023 90% CO-neutraal te zijn”, legt zaakvoerder Gunter Roefs (49) uit. “Dat doen we door te investeren in zonnedaken en batterijopslag alsook door het dieselverbruik van generatoren met 85% te reduceren. Onze nieuwe bedrijfshal werd ontworpen om zo energieneutraal mogelijk te kunnen zijn. We lieten een waterput van 40.000 liter aanleggen in combinatie met infiltratiebekkens in en rondom het gebouw met als eindpunt een wadi.”

Bloemenwei

De bruisende onderneming met een nieuwbouw in de Beemdenstraat in Beerse gaat nog enkele stapjes verder met een paar bijzondere duurzame initiatieven. Een ervan is te danken aan vrachtwagenbestuurder Gert Geboers (52) uit Beerse. “Gert is een erkend imker en heeft hierdoor een bijzondere hobby. We besloten daar snel iets mee te doen”, vertelt Gunter Roefs.

“Zo kwamen we op het idee om de link tussen industrie en natuur letterlijk te maken met een flinke strook groen in te zaaien als bloemenweide. Gert bouwde een afdak voor zijn kasten waarin meer dan 30.000 bijen een onderkomen hebben. Wetende dat er steeds meer bijenkolonies in België verdwijnen, willen wij op deze manier heel graag actief bijdragen aan een duurzame en ecologische samenleving.”

Honing te koop

Het blijft niet bij de bijenkasten alleen. Ook de natuurhoning die de insecten produceren, wordt te koop aangeboden. “Aan onze receptie bieden we potjes Sweet Sin-honing van 25 centiliter te koop aan. De opbrengst van de verkoop gaat naar het behoud van deze passionele werking”, aldus Gunter Roefs.

Defibrillator

Aan de nieuwe bedrijfshal in de Beemdenstraat in Beerse plaatste de firma Defibrion onlangs ook een openbaar AED-toestel. Dat is een automatisch externe defibrillator waarmee bij een hartstilstand het hartritme weer kan worden hersteld.

“In het kader van onze jaarlijkse EHBO-opleiding vonden we dit een onmisbaar item. Al onze medewerkers worden opgeleid om met dit toestel te kunnen werken”, schetst de bedrijfsleider. “De gemeente Beerse komt op dinsdag 14 juni de signalisatie plaatsen komen plaatsen zodat het toestel ook bereikbaar is voor passanten en buren.”

Laadpalen

En het is nog niet gedaan met de extra duurzame initiatieven bij GR Technics. De gastenparking wordt nog uitgerust met enkele openbare laadpalen, die aangesloten worden op het eigen zonnepanelen-energiesysteem. Ook de werknemersparking krijgt enkele laadpunten.

Zonnepanelen

GR Technics plaatste vorige week 732 zonnepanelen waarvan de opgewekte energie grotendeels hergebruikt wordt. “

Bovenop de grote partij zonnepanelen verschijnen op het einde van dit jaar drie verticale windturbines op het dak”, legt Gunter Roefs uit . “Het gaat om een zeer uniek systeem in de vorm van een tulp. Deze windturbines draaien dag en nacht bij wind, dus er is zo goed als continu stroomopbrengst.” Het bedrijf met zestien werknemers investeert dit jaar 275.000 euro in deze talloze duurzame projecten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.