Nieuws Kempen Grafix deels overgenomen, toekomst drukkerij onzeker

Grafix deels overgenomen, toekomst drukkerij onzeker

Grafix deels overgenomen, toekomst drukkerij onzeker

DESSEL/BAARLE – Het is nog onzeker wat de toekomst wordt voor drukkerij Grafix in Dessel. Die is eerder deze week gedeeltelijk overgenomen door Koninklijke Drukkerij Em. de Jong uit Baarle-Nassau. De Jong neemt alleen de commerciële activiteiten en medewerkers van Grafix over. Voor de productie, die ter plaatse wordt uitgevoerd door Campi Press nv, heeft de directie de intentie tot collectieve sluiting aangekondigd.

Drukkerij Grafix in Dessel is gespecialiseerd in het drukken van reclamefolders en ander commercieel drukwerk. Die sector heeft het al jaren zwaar. Door de digitalisering en de opkomst van de sociale media worden er minder reclamefolders gedrukt. En dat meer mensen met stickers op de voordeur laten weten dat ze geen reclame meer in de bus willen, speelt natuurlijk ook een rol.

“Onze marges staan al een aantal jaren onder druk,” zegt Bart Bongaerts, bestuurder van Campi Press nv. ”Ondanks de inzet van al onze medewerkers en het opstarten van verschillende verbetertrajecten, blijft Campi Press nv verlieslatend. De razendsnelle transitie naar online shoppen én online adverteren zorgt ervoor dat de sector in krimp is.”

Sociaal plan

Campi Press kondigde vrijdag 3 januari al haar intentie aan tot afslanken of staken van haar drukactiviteiten. De directie voert nu met de sociale partners gesprekken voor een sociaal plan. “We gaan de komende weken bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het personeel en welke maatregelen er nog kunnen worden genomen”, zegt ACV-vakbondssecretaris Piet Danneels in Gazet van Antwerpen. “Een aantal werknemers kan mogelijk nog aan de slag bij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, want het bedrijf is zelf op zoek naar bijkomend gekwalificeerd personeel. Maar daar moeten we nog uitzoeken of de Belgische of Nederlandse regelgeving moet worden gevolgd.”

35 jobs op de tocht

Met de overname van de commerciële activiteiten kunnen alvast 15 personeelsleden mee naar Koninklijke Drukkerij Em. de Jong. Voor de 35 medewerkers van de drukkerij is de toekomst nu onzeker. Voorlopig blijft de drukkerij wel nog draaien.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer