Nieuws Kempen Greenergy investeert en gaat restwater zuiveren

Greenergy investeert en gaat restwater zuiveren

Greenergy investeert en gaat restwater zuiveren

HERSELT – Greenergy investeert in een verbeterd vergistingsproces en een verdere verwerking van het restproduct. Zo zal het restwater gezuiverd worden tot herbruikbaar water en wordt ook de luchtbehandeling nog beter en efficiënter aangepakt.

Greenergy verwerkt sinds 2009 in haar biogasinstallatie mest en organische reststromen (landbouwafval, productieoverschotten,…)  tot groene stroom voor zo’n 6.000 gezinnen. Het bedrijf uit Herselt investeert nu volop in nieuwe en betere milieutechnieken, die vanaf volgend jaar worden uitgevoerd.

Een deel van het water, aanwezig in het restproduct, wordt gezuiverd tot herbruikbaar water. Dit water wordt vervolgens ter plekke in de installatie of in de landbouw gebruikt. Hierdoor moet er niet alleen minder grondwater opgepompt worden, maar zullen er ook minder vrachtwagens door de buurt rijden aangezien dit water niet meer afgevoerd moet worden.

Eigenaar Wim Laeremans: “Dit zorgt voor het beste resultaat en voor het minste overlast voor onze buren. Zo wordt bijvoorbeeld ook de luchtbehandeling nog beter en efficiënter aangepakt waardoor geuroverlast tot het absolute minimum wordt beperkt.”

Circulaire principe

Met deze investering voert Greenergy volledig het circulaire principe in. “De mest afkomstig van onze eigen varkens wordt verwerkt tot groene stroom en warmte, het water in het restproduct wordt dankzij deze investering gezuiverd tot water dat ter plaatse hergebruikt kan worden en wat dan nog overblijft krijgt een nieuw leven als meststof om terug het land op te kunnen. Zo wordt de cirkel volledig gesloten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.