Nieuws Kempen Gregoor Trucks wint tweede prijs in anderhalve week

Gregoor Trucks wint tweede prijs in anderhalve week

Gregoor Trucks wint tweede prijs in anderhalve week

HERENTALS/BALEN – Gregoor Trucks heeft nog maar net ‘Hart voor Ondernemers’ van Unizo Neteland gewonnen, of het bedrijf sleept alweer een nieuwe prijs in de wacht. Deze week kreeg de servicespecialist voor trucks en bedrijfsvoertuigen de titel van Best Truckstation Dealer van de Benelux. Die is uitgereikt door vrachtwagenbouwer Iveco.

Gregoor Truckx bestaat ruim 50 jaar. In 1968 huurde vader Gregoor Bouwens een schuurtje in Balen en begon met het herstellen van alle mogelijk rollend materiaal, van auto’s over vrachtwagens tot aanhangwagens. Met de verhuizing naar het Balense gehucht Rosselaar in 1974 kon hij een Ford-agentschap overnemen. Zeven jaar later verhuisde het bedrijf naar de huidige site in Berkenbossen op de grens met Mol. “In Herentals zijn we in 1993 begonnen met twee mecaniciens en één verkoper, intussen is dit onze hoofdzetel en werken we hier met vijftig mensen”, vertelt zaakvoerder Mario Bouwens in Gazet van Antwerpen.

Toekomst

De transportsector staat voor een reeks grote uitdagingen en evolueert snel. “Denk maar aan elektrische trucks, terwijl de Magirusfabrieken in het Duitse Ulm later dit jaar beginnen met het bouwen van voertuigen op waterstof. Wij moeten er natuurlijk wel voor zorgen dat onze techniekers continu bijscholen om dergelijke voertuigen te onderhouden. Precies met die evoluties in het achterhoofd hebben we de voorbije jaren nogal wat jonge technici aangenomen. Dat zijn de jongens van de toekomst”, zegt Mario Bouwens.

Die moeten wel bereid zijn om in ploegen en op zaterdag te werken. “In de transportsector moet je altijd paraat staan. Onze vestigingen zijn open van 7 tot 21u. Daarbovenop hebben we permanent twee mecaniciens klaarstaan. Daar was mijn vader al heel sterk in en dat wordt geapprecieerd. Die dienstverlening heeft onze naam in de regio gevestigd. Onze verkoopsregio is het arrondissement Turnhout, heel Limburg en een stukje Vlaams-Brabant. Maar eens voorbij Heist-op-den-Berg is het niet zo vanzelfsprekend dat bouwfirma’s weten wat Gregoor Trucks is.”

Een goede week geleden won Gregoor Trucks ‘Hart voor Ondernemers’ van Unizo Neteland. Nu heeft Iveco het bedrijf ook nog eens bekroond als ‘Best Truckstation Dealer’ van de Benelux, een kwaliteitslabel. Op Europees niveau werd het Kempense bedrijf derde, na twee Italiaanse Ivecodealers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer