Nieuws Kempen Groene Sleutel voor De Lilse Bergen

Groene Sleutel voor De Lilse Bergen

Groene Sleutel voor De Lilse Bergen

de lilse bergen groene sleutelHet recreatiedomein De Lillse Bergen in Gierle heeft opnieuw een Groene Sleutel ontvangen. Dat is een internationaal milieulabel dat in ons land wordt uitgereikt door de Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen. De uitreiking vond plaats in hotel Martin’s Patershof in Mechelen. Het label beloont toeristische ondernemingen die extra inspanningen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen.

De Lillse Bergen investeert al jaren in een milieuvriendelijk beleid. Naast een ver doorgedreven afvalselectie bezit De Lilse Bergen ook over een eigen zuiveringsstation voor het afvalwater. Het milieupark is sterk uitgebouwd en wordt dagelijks gemonitord.

Groen over de hele lijn
Voor aanplantingen wordt steeds streekeigen plantsoen gebruikt en ook voor de poets- en onderhoudsproducten wordt de milieuvriendelijkheid in het oog gehouden. Intern vervoer gebeurt met de fiets of met elektrische wagentjes. Het verbruik van water, elektriciteit enz. wordt maandelijks opgevolgd en waar nodig komen er ingrepen. “Kortom, we dragen het milieu hoog in het vaandel”, benadrukt directeur Fons Van Bael.

Deelnemende ondernemingen krijgen de Groene Sleutel niet zomaar. De laureaten moeten elk jaar voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu.

Andere toeristische spelers in de Kempen die een Groene Sleutel ontvingen, zijn: Hidrodoe in Herentals, De Hoge Rielen in Kasterlee, Het Zilvermeer in Mol en De Baalse Hei in Turnhout.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer