Nieuws Kempen Groep Delicious neemt keuringsdienst RAX over

Groep Delicious neemt keuringsdienst RAX over

Groep Delicious neemt keuringsdienst RAX over

Groep Delicious België, met hoofdkantoor in Hulshout, breidt uit en neemt palletrekkeurder RAX over. “Deze overname past in een ruimer kader waarbij we onze activiteiten diversifiëren en op zoek gaan naar niches”, zegt CEO Koen Peeters van Groep Delicious.

Group Delicious International, met hoofdzetel op Gran Canaria, ontwikkelt en verdeelt onder de roepnaam GD Brands wereldwijd dranken. LUX Sparkling is er daar één van. Verder legt Group Delicious zich toe op overnames van of investeringen in jonge innovatieve bedrijven.

Tijdens de pandemie zag Groep Delicious enkel in België een terugval. “Onze internationale activiteiten liepen verder op hetzelfde niveau als dat van voor Corona. Maar net om zo’n terugvallen te counteren, willen we meer diversiteit in onze activiteiten”, zegt Koen Peeters. De Belgische poot heeft er sinds kort dan ook twee nieuwe afdelingen bij. “GD Consult, een IT-afdeling gespecialiseerd in systeembeheer, Cisco netwerk- en voice-oplossingen waar momenteel nog volop interviews worden afgenomen voor extra aanwerving en RAX.”

RAX is gespecialiseerd in de (wettelijk verplichte) keuring van palletrekken naar de NBN EN 15635 norm. “Wij hebben er ten eerste bewust voor gekozen om volledig onafhankelijk van eender welke fabrikant te werken”, vertelt RAX-oprichter Vincent Dierckx. “Ten tweede houden we ons uitsluitend bezig met het uitvoeren van veiligheidsinspecties en niet met de verkoop of herstellingen van stalen opslagmiddelen. Wanneer één van onze gecertifieerde keurmeesters een veiligheidsinspectie uitvoert, kan de klant er 100% van overtuigd zijn dat dit op een objectieve manier gebeurd zonder enig risico op belangenvermenging.”

Deze overname door Groep Delicious biedt RAX een enorm groeipotentieel en een heel aantal interessante contacten. “In Nederland wordt deze verplichte keuring door de overheid opgevolgd, in ons land is de keuring ook al verplicht maar is nog geen actieve opvolging. De RAX keurmeesters zijn gecertifieerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.