Nieuws Kempen Groep Kenis levert 150 elektrische wagens voor autodeelproject

Groep Kenis levert 150 elektrische wagens voor autodeelproject

Groep Kenis levert 150 elektrische wagens voor autodeelproject

TURNHOUT/ANTWERPEN – Groep Kenis, met hoofdzetel in Turnhout, levert 150 elektrische wagens voor het GreenMobility project in Antwerpen en Gent. Daarmee is Kenis als grootste Renault dealer van België betrokken bij dit nieuw, van oorsprong Scandinavisch project met elektrische deelwagens.

Groep Kenis, Renault-Dacia concessiehouder met hoofdzetel in Turnhout en vestigingen in Geel, Herentals en Antwerpen mag 150 Renaults Zoë leveren aan GreenMobility, een nieuw mobiliteitsproject met deelwagens in Antwerpen en Gent.

GreenMobiliity werd als free floating car sharing bedrijf in 2016 opgericht in Kopenhagen en kan intussen rekenen op zo’n 100 000 actieve gebruikers in Denemarken. Vanuit Scandinavië krijgt het project met elektrische deelwagens nu ook een Vlaamse vertaling met 150 wagens in Antwerpen en 50 wagens in Gent. Beide steden zijn bovendien de allereerste steden buiten Scandinavië waar GreenMobility gelanceerd wordt. De rest van Europa zal volgen. GreenMobility biedt daarbij een 100% elektrisch wagenpark aan, net als gelijkaardige autodeelspelers in België zoals Zen Car, Partago, en Batt Mobility.

Renault Mobility

Het is wellicht niet zomaar dat GreenMobility een partner voor zijn project heeft gevonden in Renault. Renault Mobility staat al jaren voor een duurzame mobiliteitspolicy en is met 9.000 elektrische wagens in omloop Europees marktleider op het vlak van electric car sharing.

In Antwerpen en Gent zullen de gebruikers kunnen rondrijden met de Renault Zoe. Een compacte wagen met een autonomie van 395 km (WLTP gemengde cyclus). In een volgende fase komt hier ook nog de Renault Kangoo bij voor mensen die een ruimer laadvolume wensen.

Onderhoud bij Kenis

“Groep Kenis is als grootste Renault dealer in Vlaanderen trots om te kunnen bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit”, reageert Michael Van Eynde, site Manager Kenis Antwerpen. “Met de levering van de elektrische Renault Zoe’s voor Antwerpen, zagen wij recent 150 wagens in 1 keer buitenrijden. Dat leverde alvast enkele unieke beelden op.” Alle wagens werden afgeleverd in een witte kleur en zullen in de komende jaren voor hun onderhoud ook kunnen genieten van de topservice die Groep Kenis eigen is.

Kenis en autodelen

Groep Kenis is zelf ook niet aan zijn proefstuk toe wat car sharing betreft. In april 2019 zette de dealer met zijn eigen car sharing app voor bedrijven innovatieve stappen naar de mobiliteit van de toekomst.  “De voordelen van car sharing zijn zeker ook de bedrijven niet ontgaan. Zij reiken werknemers tal van mobiliteitsoplossingen aan die hen in staat stellen aandacht te hebben voor mens, milieu en maatschappij”, aldus Caroline Wouters, bestuurder bij Groep Kenis.  Via de app van Groep Kenis kunnen bedrijven poolwagens aanbieden die eenvoudig beheerd kunnen worden. “We denken graag mee met onze klanten”, zegt Caroline. “Vandaag de dag is het essentieel dat we de handen in elkaar slaan, zoals nu met GreenMobility en samen met concrete oplossingen komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer