Nieuws Kempen Groep Kenis stapt in project voor autodelen

Groep Kenis stapt in project voor autodelen

Een deelwagen van groep Kenis in Turnhout

Groep Kenis stapt in project voor autodelen

De Kempense Renault-dealergroep Kenis stapt samen met 10 andere autodealers in Share4Mobility. Dit project van autodelen – met elektrische wagens – is een nieuwe en overkoepelende vennootschap waarbij de lokale dealers hun krachten bundelen. Door de oprichting kunnen dealers een gezamenlijke strategie uitrollen, kosten delen en een centraal platform gebruiken.

Het systeem maakt gebruik van de Share Mobility App en een bijhorend webplatform. De deelauto’s krijgen elk hun vaste staanplaats met laadpaal. Voor gebruik moeten ze gereserveerd worden, zodat een gebruiker altijd zeker weet waar en wanneer hij over een wagen kan beschikken.

Autogebruikers

“We merken al een tijd op dat er een voorzichtige transitie bezig is van autobezit naar autogebruik. En we vinden het dan ook onze taak als autodealer om mee te gaan in deze nieuwe mobiliteitsvormen”, vertelt Margot Kenis van Groep Kenis. Systemen zoals Cambio zijn al een tijd in opmars, maar het verschil met dit platform is dat er geen abonnementskost is. Gebruikers betalen enkel voor het effectieve gebruik. De prijs wordt berekend door het aantal gebruikte kilometers en het dagdeel waarin de auto gebruikt is.

Bedrijventerreinen

De lokale autodealers staan ook zelf in voor het onderhoud en de schoonmaak van de deelwagens. “Dit is ook een sterkte van het systeem. De goede naam van onze garage is rechtstreeks aan de deelauto’s verbonden.”

Bedoeling is dat Groep Kenis Share4Mobility gaat aanbieden aan gemeenten, bedrijven of bedrijventerreinen. Zo kan een company car voor personeel buiten de kantooruren of in het weekend ook  gebruikt worden door geïnteresseerde particulieren.

Momenteel heeft Groep Kenis al verschillende deelauto’s ter beschikking, onder meer aan de garage zelf en aan de kerk van Vosselaar. Bij de dealergroep Kenis zal 1 medewerker zijn schouders onder het systeem zetten. Groep Kenis verdeelt Renault in de Kempen, met garages in Geel, Turnhout en Herentals. Ook in Antwerpen is er een afdeling.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.