Nieuws Kempen Groep Kerkstoel scoort goed op materialenscan OVAM

Groep Kerkstoel scoort goed op materialenscan OVAM

Groep Kerkstoel scoort goed op materialenscan OVAM

KerkstoelGroep Kerkstoel, het betonproducerende familiebedrijf uit Grobbendonk, draagt duurzaamheid hoog in het vaandel.  “Enkele jaren geleden integreerden we een total-management-systeem gebaseerd op de certificaten ISO9001, ISO 14001 en OHSAS 18001”, laat Vincent Kerkstoel weten. “Dit systeem zorgt er voor dat wij permanent verbetering nastreven op het vlak van kwaliteit, arbeidsveiligheid en milieuzorg. We willen echter ook transparant zijn over het duurzame karakter van onze onderneming en onze producten. In die zin werkten we onder impuls van de Vlaamse Overheid en het Europees Sociaal Fonds samen met het onafhankelijk adviesbureau Sustenuto voor het opstellen van een duurzaamheidverslag volgens de structuur van de GRI4–index. Het verslag behandelt de belangrijkste duurzaamheidsaspecten verbonden aan onze activiteit, denk maar aan materialenverbruik, energieverbruik, afval, emissies, arbeidsongevallen, sociale betrokkenheid. Je kan dat op onze website trouwens nalezen.”

“Daarnaast lieten we recentelijk in een samenwerking met OVAM en het Agentschap Ondernemen een materialenscan uitvoeren. Aan de hand van die scan krijg je zicht op het materialenverbruik van je bedrijf en de kosten die ermee gepaard gaan, dit alles met de bedoeling om de milieu-impact uiteindelijk te verminderen. Het resultaat van die scan is uitgesproken positief te noemen: amper 1% van de materialen gaan verloren als afval en 99% van de kosten worden nuttig toegepast.”

Die inzit voor duurzaamheid zit ook vervat in het productengamma van de groep: “We ontwikkelden twee nieuwe producten die volledig inspelen op de vraag naar duurzaam bouwen: de Activ-vloer en de Comfort-wand. De Activ-vloer is een volledig op maat geproduceerde betonnen vloerplaat waarin wij leidingen onder druk hebben geïntegreerd. Op die manier kunnen onze vloerplaten ingeschakeld worden voor betonkernactivering. Bij betonkernactivering wordt de betonmassa die aanwezig is in een gebouw aan de hand van die geïntegreerde leidingen op de vereiste temperatuur gebracht. Hiervoor is veel minder energie nodig vergeleken met de klassieke systemen. De Comfort-wand is een volledig op maat geproduceerde betonnen wand waarin wij aan de binnenkant de gevraagde isolatie al hebben voorzien. Dit zorgt voor een hoog thermisch en akoestisch comfort.”

Groep Kerkstoel is actief in de sector van betonnen prefab elementen en stortklaar beton. Binnen de groep is dochteronderneming Kerkstoel Beton gespecialiseerd in BENOR-gekeurd stortklaar beton, zelfdichtend beton, chape, stabilisé, metsmortel en schuimbeton. Kerkstoel 2000+ is dan weer één van de Europese marktleiders in prefab beton, gespecialiseerd in breedplaten (of predallen) en dubbele wanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer