Nieuws Kempen Groep Peeters-Govers opent eerste Albert Heijn-winkel in Oud-Turnhout

Groep Peeters-Govers opent eerste Albert Heijn-winkel in Oud-Turnhout

Groep Peeters-Govers opent eerste Albert Heijn-winkel in Oud-Turnhout

De toekomstige vestiging aan Zwaneven in Oud-Turnhout.

De toekomstige vestiging aan Zwaneven in Oud-Turnhout.

Op 13 november opent de eerste Albert Heijn-winkel van de Groep Peeters-Govers de deuren. Het gaat om een nieuwe vestiging aan het Zwaneven in Oud-Turnhout, waaraan momenteel nog volop wordt gebouwd. Tegelijk gaat de PG-winkel in Turnhout dicht. Nog dit jaar worden de filialen in Gierle en Antwerpen omgevormd naar AH-winkels. De bedrijfsleiding verwacht in de drie filialen samen 50 extra werknemers aan te werven.

Twee maanden geleden kondigde Groep Peeters-Govers aan dat de samenwerking met Alvo werd stopgezet en dat er een nieuwe overeenkomst werd gesloten met Albert Heijn. De uitrol van de omvorming komt in een stroomversnelling. “Oud-Turnhout opent op 13 november”, zegt Hans Peeters, communicatieverantwoordelijke binnen de groep. “Op 31 oktober sluiten we onze vestiging in de Korte Gasthuisstraat in Turnhout en verhuizen de vijftien medewerkers naar het nieuwe filiaal in Oud-Turnhout.”

Gratis parking in Turnhout
In afwachting van een nieuwe bestemming voor de huidige winkelsite in de Korte Gasthuisstraat, bekijkt Groep Peeters-Govers de mogelijkheid om de parking met 62 parkeerplaatsen gratis open te stellen voor klanten van de handelszaken uit de Turnhoutse binnenstad. Op die manier wil de onderneming de lokale middenstand een extra boost geven. Na decennia van handel drijven in het centrum wil Groep Peeters-Govers meer dan ooit een actieve rol opnemen.

Het familiebedrijf keert Turnhout niet definitief de rug toe. Het plant een nieuwe en grotere winkel op de Turnova-site, waarvan de werken zijn gestart. “Een planning durven we nu nog niet naar voor schuiven”, zegt Hans Peeters. “Alleszins zijn we in nauw overleg met de projectontwikkelaar en wordt het project volop voorbereid.”

Groep Peeters-Govers verwacht de komende twee jaar in de retailactiviteiten 150 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren, waarvan dus nog 50 dit jaar. “De Albert Heijn-formule is een andere en een arbeidsintensievere”, aldus nog Hans Peeters. Groep Peeters-Govers kreeg midden juni de Prijs Ondernemen 2015 van Voka-Kempen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Digitale cadeaubonnen in Herentals

Handelshart Herentals lanceerde digitale cadeaubonnen. Het heeft communicatiebureau Phobos en Actor uit Geel onder de arm genomen voor de uitwerking ervan.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer