Nieuws Kempen Groep Van Eyck opent eerste foodcorner in ziekenhuis

Groep Van Eyck opent eerste foodcorner in ziekenhuis

Groep Van Eyck opent eerste foodcorner in ziekenhuis

Vlnr: Liesbeth Plingers (AZ Herentals), Jan Van Eyck (Groep Van Eyck) en Gunther Simons (Veresto).

Vlnr: Liesbeth Plingers (AZ Herentals), Jan Van Eyck (Groep Van Eyck) en Gunther Simons (Veresto).

In het AZ Herentals is sinds kort de nieuwe bezoekerscafetaria Meeza geopend. Dat is het resultaat van de samenwerking tussen Veresto uit Olen, dat deel uitmaakt van de Groep Van Eyck, en het ziekenhuis. Voor Groep Van Eyck uit Kasterlee is het de eerste uitbating van een foodcorner in een algemeen ziekenhuis.

“Meeza is binnen de Groep Van Eyck de onderneming die een jarenlange expertise heeft opgebouwd in het uitbaten van foodcorners in KMO-bedrijven en foodconcepten op zowel vak- als publieksbeurzen. Met de opening van de Meeza in AZ Herentals kunnen we nu ook een algemeen ziekenhuis aan dat lijstje toevoegen”, aldus Jan Van Eyck, gedelegeerd bestuurder van Groep Van Eyck. “De focus van de nieuwe cafetaria ligt op de beleving, met speciale aandacht voor de kwaliteit van de gerechten en de snelheid van bediening.”

Lijn doortrekken
De uitdaging om naast verzorgingskwaliteit ook belevingskwaliteit na te streven voor zowel patiënten als bezoekers is een belangrijke factor voor AZ Herentals. “Als ziekenhuis proberen we onze patiënten zo goed mogelijke medische en verpleegkundige zorgen te bieden en dat in een zo aangenaam mogelijk kader. Die lijn willen we uiteraard ook doortrekken naar de overige dienstverlening”, zegt facilitair directeur Liesbeth Plingers. “Sinds september gebeurt de maaltijdvoorziening voor patiënten door Veresto, een andere dochter van de Groep Van Eyck. En nu verzorgt Meeza de catering voor onze bezoekers en medewerkers. Met de nieuwe cafetaria kunnen we hen bovendien ontvangen in een aangenaam decor, met meer licht en zitplaatsen en dit in een modern interieur.”

Het aanbod zal over enkele maanden nog toenemen. Jan Van Eyck: “In februari breidt de cafetaria uit met het gedeelte waar tot voor kort de vroegere cafetaria was. In deze ruimte is er plaats voor een nieuwe shop en een beperkte uitbreiding van de horecaruimte met een koffiehoek en een leesruimte.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer