Groep Vanhout zamelt geld in voor Antikankerfonds

Groep Vanhout-collega’s zamelen geld in voor Antikankerfonds

Collega’s van Groep Vanhout hebben tijdens de Antwerp Marathon 3.365 euro ingezameld voor het Antikankerfonds.

De inzamelingsactie, geïnitieerd door Ieds Van Impe, commercieel en financieel directeur bij HBS, dochterbedrijf van Groep Vanhout, werd gekoppeld aan een sportieve uitdaging en markeerde een eerbetoon aan Ellen, die deze zomer overleed aan kanker. Haar strijd inspireerde Ieds Van Impe en zijn vrouw Julie om een inzamelingsactie te starten ter ondersteuning van het Antikankerfonds. De Antwerp Marathon, precies op Ellen’s verjaardag, werd zo een emotionele en betekenisvolle actie.

Meer dan 30 collega’s en evenveel sympathisanten lieten zich sponsoren voor deze loopwedstrijd, waarbij ze een opvallend blauw sportshirt droegen dat het goede doel extra benadrukte.

“Als bedrijf nemen we wel vaker met een groep collega’s deel aan sportieve activiteiten”, aldus Bert Lenaerts, CEO van Groep Vanhout. “Deze keer was een extra grote groep gemotiveerd en dat maakte mij ongelooflijk trots. Meer dan 30 collega’s en evenveel sympathisanten liepen zowel de 8km, de 21km of de marathon.”

Het totaalbedrag van 3.365 euro zal bijdragen aan het voortzetten van het waardevolle werk van het Antikankerfonds in het ondersteunen van onderzoek en het helpen van mensen met kanker. Het fonds, een Belgische onderzoeksorganisatie met een internationale scope, vertrouwt op privé-donaties.

“Als bedrijf zijn we enorm blij met het ingezamelde geld”, meldt Ronny Eijckmans, CEO van Groep Vanhout. “Het toont de kracht van collectieve betrokkenheid en ons vermogen om een positieve impact te hebben op belangrijke kwesties zoals de strijd tegen kanker.”