Nieuws Kempen Groep Vdal neemt failliete Rent en Sale over

Groep Vdal neemt failliete Rent en Sale over

Groep Vdal neemt failliete Rent en Sale over

rent en saleHet failliete verhuurbedrijf van feestbenodigdheden Rent en Sale nv uit Zandhoven is overgenomen door Groep Vdal uit Herselt. Die baat drie benzinestations en een horecazaak uit en organiseert een schlagerfestival en bedrijfsevenementen. “De overname van Rent en Sale kadert binnen deze laatste activiteiten”, zegt zaakvoerder Clement Van der Auwera van Groep Vdal.

Rent en Sale nv werd op 26 maart jl. failliet verklaard door de handelsrechtbank in Antwerpen. Binnen de week is er dus een overnemer. “We kenden het bedrijf en werkten met hen. De vorige eigenaars betaalden een te hoge overnameprijs, moesten daardoor te veel aflossen aan de bank en hadden geen middelen om te blijven investeren”, analyseert Van der Auwera het faillissement. Zelf ziet hij voldoende opportuniteiten om een winstgevende onderneming uit te bouwen. “Er zijn synergieën met de activiteiten die we nu al doen. Verder richten we ons naar de particuliere markt, dus mensen die thuis feestjes organiseren, en naar traiteurs. Daar willen we verder op gaan werken.”

Afhaalpunten
Groep Vdal organiseert bedrijfsevenementen en de jaarlijkse Schlagerparade in Herselt, baat met Gabby’s Coffee Garden de horecazaak uit in de Intratuin-vestiging in Aarschot en heeft bezinestations in Lichtaart, Ramsel en Linde (bij Leuven). “Vanaf het najaar gaan we afhaalpunten voor de feestbenodigdheden creëren in de benzinestations in Lichtaart en Ramsel zodat mensen die dicht bij huis kunnen afhalen”, kondigt Van der Auwera aan.

De nieuwe naam voor het verhuurbedrijf wordt Renta+, maar het blijft gehuisvest aan de Ringlaan in Zandhoven. Vijf van de zeven personeelsleden kunnen mee de doorstart maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer