Nieuws Kempen Groep Verellen houdt feestweekend na forse uitbreiding

Groep Verellen houdt feestweekend na forse uitbreiding

Groep Verellen houdt feestweekend na forse uitbreiding

GEEL – Groep Verellen met autogarages aan de Antwerpseweg, heeft een feestweekend georganiseerd en daarvoor had het meer dan één reden. Verellen is sinds dit jaar verdeler en hersteller van maar liefst 4 automerken. Het bedrijf heeft bovendien dit weekend twee vernieuwde showrooms geopend en twee nieuwe automodellen gelanceerd. Daarbovenop is er het 100-jarig bestaan van Citroën, waar voor Verellen nog een leuke verrassing aan vasthing.

Verellen, al jarenlang gekend als Citroën-garage is het voorbije anderhalf jaar stevig gegroeid. De groep nam er het merk DS bij, de luxe afgeleide van Citroën en daarna ook Peugeot en Opel. Een logische combinatie, want al deze merken maken tegenwoordig deel uit van het Franse concern PSA.

De vroegere verdelers van Peugeot en Opel in Geel waren na reorganisaties met die merken gestopt en zo kwam alles terecht bij Verellen. “Het is snel gegaan”, herinnert zaakvoerder Kris Verellen zich. “Twee weken nadat we met Opel voor het eerst in gesprek waren, zijn we hier al met dat merkt gestart. Ook Peugeot is er in snel tempo bijgekomen. We zijn op twee jaar tijd gegroeid van 16 naar 42 werknemers.”

Springen

Die snelle groei was voor Kris Verellen en Christine Nevelsteen, die samen het bedrijf leiden, soms even slikken. Maar ze waagden de sprong. “Het is meegaan met de flow”, beschrijft Kris Verellen de voorbije twee jaar. “En de trein passeert maar één keer”, vult Christine Nevelsteen aan. “Ze vragen het maar één keer.”

Beide zaakvoerders zijn er bovendien van overtuigd dat een dergelijke schaalvergroting voor garagisten de enige manier is om te blijven bestaan. “Met éen merk is het op termijn niet meer haalbaar”, stelt Kris Verellen. “Er is altijd wel iemand van je medewerkers op cursus, je moet geld investeren in het merkimago en de winstmarges worden kleiner. Voor kleine autobedrijven is dat financieel niet meer te dragen.”

Groep Verellen heeft nu het grote voordeel dat het alles kan bundelen op één locatie, wat veel synergieën mogelijk maakt tussen de 4 automerken. Kris Verellen had doorheen de voorbije jaren al de percelen naast zijn vroegere garage stukje voor stukje aangekocht. Daar plukt hij nu de vruchten van.

Elektrisch

Ondertussen is het bedrijf zich aan het klaarmaken voor de toekomst en die ziet er voor de auto elektrisch uit. “De uitdaging voor ons is dat we moeten zien dat dezelfde mensen hier kunnen blijven werken”, vertelt Christine Nevelsteen. “Een elektrische wagen moet namelijk minder vaak naar de garage. Maar we hebben ook een carrosseriebedrijf voor alle merken, dus dat zorgt ook wel voor synergie en een stuk werkzekerheid.”

“Hoe dan ook is de toekomst: mee zijn met elektrische wagens”, stelt Kris Verellen. “We werken op dit moment ook mee aan een proefproject van de stad Geel met autodelen. Daarvoor hebben wij een Citroën C zero ter beschikking gesteld.”

Service

Eerst is het tijd om te feesten. Tijdens het feestweekend worden twee nieuwe showrooms aan het publiek getoond en zijn er nieuwe modellen te bewonderen: een nieuwe Peugeot 208, een nieuwe Opel Corsa en een vernieuwde Opel Astra. Daarnaast is er nog het 100-jarig bestaan van Citroën, waar voor Verellen een leuk extraatje aan vasthing.  “Tijdens de viering van 100 jaar Citroën 2 maanden geleden hebben wij een award gekregen”, vertelt Kris Verellen. “Op basis van enquêtes bij klanten bleek dat wij de beste Citroën diensten na verkoop bieden in de Belux.”

Passie

“We doen het gewoon graag”, licht Christine Nevelsteen toe. “Het werk is onze hobby. We zijn er 7 dagen op 7 mee bezig. We draaien ook nog mee aan de receptie, vangen op wat er op de vloer gebeurt en dat helpt. We staan dicht bij de medewerkers en kennen ook onze klanten nog bij naam.” Ook de passie voor de automobiel is te voelen. Tijdens het feestweekend staat tussen de nagelnieuwe auto’s hier en daar een klassiek model, zoals de oude Citroën DS van Kris Verellen. “Die is nog een presidentiële auto geweest”, weet Verellen. “Ik heb die gekocht van de gemeente Damme en die had hem gekocht van de Franse staat. Toen ik de auto in handen, kreeg was hij in erbarmelijke staat, maar nu is-ie weer als nieuw!”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.