Groothandel in meubelbeslag wordt ook producent van ‘steel look’ ramen en deuren

GROBBENDONK - Du Pont, de groothandel die al meer dan dertig jaar innovatief meubelbeslag en meubelonderdelen verkoopt, verhuisde vorige maand naar Bouwelven in Grobbendonk. Die verhuizing was nodig, omdat Du Pont sinds 2018 ook als producent actief is.

Bij de particulier is het bedrijf niet bekend. Toch timmert Du Pont al ruim dertig jaar aan de weg en stelt het bedrijf dertig mensen te werk. "We zoeken nog steeds vakbekwaam personeel", zegt Alain Leyssens.

Import uit hele wereld

Bij interieurbouwers moet De Pont niet meer worden voorgesteld. "We importeren materialen uit de hele wereld", vertelt Alain Leyssens. "Daarbij hanteren we drie criteria: een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, de beschikbaarheid van de producten en het innovatieve karakter van de producent."

Snel leverbaar

In de nieuwe vestiging in Grobbendonk is er voldoende ruimte om een uitgebreid basisgamma op te slaan en uit voorraad te leveren via eigen wagens en chauffeurs. "Een snelle dienstverlening is een troef die professionele houtbewerkers op prijs stellen."

Darby Doors

Sinds 2018 profileert Du Pont zich ook als producent. "We ontwikkelden een productreeks die inspeelt op de trend naar 'steel look' ramen en deuren in landelijke woningen. Dat resulteerde in de Darby Door, een mat zwarte, aluminium kaderdeur met een landelijke uitstraling."

Gamma uitgebreid

Het gamma van Darby Door werd gaandeweg uitgebreid en in 2019 bracht Du Pont ook de Darby Mirrors, spiegels voor badkamermeubels met een fijn zwart kader, op de markt. "Deze worden volledig op maat gemaakt met aangepaste bovenverlichting en spiegelverwarming." Wat later werden ook de Darby Slide schuifdeuren aan het gamma toegevoegd.

Investeringen

"We investeren in de nodige infrastructuur om de eigen producten en heet maatwerk zelf te kunnen produceren", zegt Alain Leyssens. "We voeren alles in eigen atelier uit en beheren de volledige logistieke flow. Zo houden we de kosten onder controle en kunnen we een snelle levering garanderen. De nieuwe website www.darbydoors.be bevat een configurator die in enkele stappen de correcte prijs voor de gekozen kaderdeur weergeeft."

 

Een op maat gemaakte toepassing van Darby Doors.