Nieuws Kempen Grootste onderscheiding voor Tanktransport Peeters

Grootste onderscheiding voor Tanktransport Peeters

Grootste onderscheiding voor Tanktransport Peeters

tanktransport peetersTanktransport Peeters uit Arendonk heeft de controle die kadert binnen de kwaliteitsnorm SQAS met brio doorstaan. Het transportbedrijf liet een score van 96% optekenen. “Wel meer collega’s in onze sector beschikken over de SQAS-kwaliteitsnorm, maar slechts weinigen behalen zo’n hoge score”, weet Jef Peeters van Tanktransport Peeters.

De Safety and Quality Assessment Systems, kortweg SQAS, is een beoordelingssysteem dat werd ontwikkeld door de European Chemical Industry (CEFIC). Het wil een referentiekader zijn waarmee chemiebedrijven hun logistieke partners kunnen evalueren. ‘Operational excellence’ en duurzaam ondernemen zijn de basisprincipes van de norm. Tanktransport Peeters onderging de controle op 23 en 24 maart.

“In feite ging het om een hercontrole”, legt Jef Peeters uit. “Drie jaar geleden behaalden we het kwaliteitslabel een eerste keer en elke drie jaar moet dat worden hernieuwd. In de praktijk wordt er gecontroleerd of je op een verantwoordelijke en professionele manier omgaat met het transport van gevaarlijke goederen. Op milieuvlak wordt nagegaan wat je ecologische voetafdruk is en welke inspanningen je levert om deze te verbeteren.”

Verdienste van personeel
“Met een score van 96% behoren we tot het summum van de logistieke dienstverleners”, benadrukt Jef Peeters. “En dat is grotendeels de verdienste van ons personeel want zij moeten de regels naleven en de norm waarmaken.”

Tanktransport Peeters is gevestigd op het industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk. Het bedrijf beschikt over een vloot van een 50-tal vrachtwagens die voornamelijk corrosieve en brandbare stoffen vervoeren voor klanten als Ineos, Umicore, Aurubis, BASF, Bayer, Prayon, Evonik, enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer