Foto: Joren De Weerdt

Grootwarenhuizen en winkels vrezen gevolgen werken Molderdijk

Op woensdag 7 juni zijn grote werkzaamheden gestart aan Molderdijk en daardoor is de drukke verkeersas tussen het centrum en de Zuiderring omgetoverd tot een eenrichtingsstraat. Handelaars houden hun hart vast voor de gevolgen want de werken zullen vier maanden duren.

Op woensdag 7 juni startten op Molderdijk noodzakelijke vernieuwingen van de waterleiding en de hoogspanning, in combinatie met Fiberklaar. Voor een periode van een viertal maanden geldt op Molderdijk eenrichtingsverkeer tussen de Markt en de Zuiderring. Molderdijk is niet alleen de verbindingsweg tussen Mol-Centrum en Balen. De verkeersas is ook de vestigingsplaats van een tiental grootwarenhuizen en winkels.

“Hopelijk zullen onze klanten de weg naar de winkel blijven vinden”, aldus Evy Laenen van Tom&Co. “We hebben de affiches van de gemeente opgehangen om te melden dat we steeds bereikbaar zijn, maar we gaan deze boodschap zeker ook een paar keren op Facebook posten. Als we dit al veel eerder hadden kunnen communiceren, was de info zeker tot bij onze klanten geraakt. We werden zelf echter pas laat ingelicht. Pas op 16 mei ontvingen we een brief over de werken en op 23 mei werd een informatievergadering georganiseerd voor alle betrokkenen. De handelaars hadden ze beter al veel vroeger gewaarschuwd. Dan hadden wij allemaal voorbereidende maatregelen kunnen nemen en waren we ook beter op de hoogte geweest van wat er allemaal te gebeuren stond.”

Het wegblijven van de klanten is een grote vrees bij de handelaars op Molderdijk, maar er stelt zich nog een probleem. “Onze leveranciers moeten we ook verwittigen”, aldus nog Evy Laenen. “Er werd vanuit de gemeente daarnaar geïnformeerd. We moesten de exacte leveringstijden doorgeven, maar dat gaat uiteraard niet. Bij ons komen de leveranciers langs op woensdag, donderdag en vrijdag maar de exacte tijden verschillen iedere week. Bij buur Action wordt er dagelijks geleverd. Er zal dus een oplossing moeten voorzien worden dat ook zwaar verkeer tot aan de winkels kan rijden voor leveringen.”