Nieuws Kempen Group Joos redt sociaal restaurant van sluiting

Group Joos redt sociaal restaurant van sluiting

Group Joos redt sociaal restaurant van sluiting

Grafisch bedrijf Group Joos uit Turnhout doneert voortaan maandelijks 2.200 euro aan sociaal restaurant ’t Hert van de vzw T’ Antwoord uit Turnhout. Omdat binnenkort de steun van de Vlaamse overheid wegvalt, was dat met de sluiting bedreigd. Voor Joos gaat het om een maandelijkse bijdrage van 10 euro per medewerker en ging een engagement aan voor 3 jaar.

’t Hert biedt op weekdagen maaltijden vanaf 2 euro aan mensen die in armoede leven. De gerechten worden deels gemaakt met voedseloverschotten, maar dan nog bedraagt de werkelijke kost 8 euro. Op weekbasis maken zo’n 175 mensen er gebruik van.

“Door het wegvallen van de Vlaamse steun zoeken we minstens 50.000 euro per jaar aan structurele steun”, zegt Jos Geysels, voorzitter van T’Antwoord. “We gingen op zoek naar bedrijven die ons willen helpen.”

Oproep naar anderen
Group Joos komt nu zelf naar buiten met zijn engagement, hoewel het bedrijf ook nog op andere manieren zijn sociaal engagement toont. “We geven prioriteit aan wat ons sterk aanbelangt en dat is armoede in de eigen regio”, zegt CEO Alex Joos. “We roepen trouwens andere bedrijven en werkgeversorganisatie Voka op om hetzelfde te doen. En waarom zou niet elke burger maandelijks 10 euro opzij kunnen zetten voor dit soort initiatieven.”

Concreet komt de bijdrage van Joos neer op 26.400 euro per jaar en 79.200 euro over de 3 jaar waarvoor een convenant werd ondertekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer