Nieuws Kempen Group Joos sluit strategisch partnership met SENAPI, officiële drukkerij van Congo

Group Joos sluit strategisch partnership met SENAPI, officiële drukkerij van Congo

van links naar rechts: Dhr. Alex Joos (CEO Group Joos), Dhr. Hugo Lolaka Lomboto (Directeur Generaal Senapi), Dhr. Yusuf bin Sambi (Adjunct Directeur Generaal Senapi)

Group Joos sluit strategisch partnership met SENAPI, officiële drukkerij van Congo

TURNHOUT/KINSHASA – Group Joos heeft een tienjarig samenwerkingsakkoord afgesloten met SENAPI, de officiële drukkerij van de République Démocratique du Congo. 

Senapi is als officiële drukkerij van Congo een openbare dienst onder de bevoegdheid van ‘Le Ministère du Budget’.  Het Senapi-team van een 800-tal mensen zorgt voor de coördinatie, productie en levering van onder meer al het (beveiligd) drukwerk voor de administraties, openbare diensten en instellingen van het land. Vandaag heeft Senapi  te beperkte mogelijkheden om haar opdracht naar behoren uit te voeren. Het machinepark moet worden uitgebreid en gemoderniseerd en er is een injectie nodig van kennis en knowhow.  Het ministerie van budget van RDC heeft de Turnhoutse Group Joos uitgekozen als strategische partner om Senapi te begeleiden om zich verder professioneel uit te bouwen.  De opdracht loopt over een termijn van 10 jaar.

Het is onder meer de bedoeling om in de volgende 3 tot 5 jaar een moderne drukkerij uit te bouwen in Kinshasa. Group Joos zal met zijn grafische know-how instaan voor de opleiding en vorming van het personeel en ook  bijstand  verlenen in het opmaken en uitvoeren van het investeringsplan.

Group Joos is al meer dan 15 jaar actief op het Afrikaanse continent, voornamelijk  in de République Démocratique du Congo, Rwanda en Burundi. Zo levert Group Joos voor verscheidene provincies veiligheidsdrukwerk dat er voor zorgt dat belastingen correct worden geïnd worden en burgers een volwaardig betalingsbewijs ontvangen.  “Dit samenwerkingsakkoord is een voorbeeld van duurzaam ondernemen”, zegt Alex Joos, CEO van Group Joos. “Het voorziet in de verdere ontwikkeling van de République Démocratique du Congo. Door het delen van kennis en het gezamenlijk aanbrengen  van middelen kunnen mensen aan het werk gezet worden. We gaan de Congolezen, die absoluut vakmensen zijn,  introduceren in de modernste technieken van het grafische vak. Daarnaast gaan we drukwerk dat dient voor de inning van diverse taksen en belastingen standaardiseren en beveiligen. Op deze manier zorgen we voor een correcte inning van deze belastingen en geven we legitimiteit aan wie die belastingen int.”

Group Joos heeft productievestigingen in Turnhout en Leuven. Met 250 medewerkers behaalt Group Joos ruim 40 miljoen euro omzet. Group Joos is gespecialiseerd in de productie van beveiligde communicatie en het verwerken van zeer vertrouwelijke informatie.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.