Nieuws Kempen Group S biedt personeel mogelijkheid tot Covid-19 test

Group S biedt personeel mogelijkheid tot Covid-19 test

Group S biedt personeel mogelijkheid tot Covid-19 test

TURNHOUT – Group S geeft als een van de allereerste bedrijven, na de zorgsector, zijn personeel de kans om zich te laten testen op Covid-19. Vandaag waren de personeelsleden van het Group S kantoor in Turnhout aan de beurt.

Vorige week kregen alle personeelsleden van het sociaal secretariaat de kans om zich in te schrijven om zich aan een bloedafname te onderwerpen. Het initiatief was meteen een succes. Na amper één dag schreef ruim de helft van het personeel zich al in voor de vrijwillige bloedafname. “We willen met de test onze collega’s en hun families geruststellen. Velen vragen zich af of zij al besmet zijn geweest met het virus. De test die we laten uitvoeren geeft hen die informatie”, zegt Philippe Niemegeers, preventie-adviseur bij Group S.

Als essentieel bedrijf bleef Group S tijdens de lockdown open. En dat was nodig. Bedrijven en zelfstandigen hadden de voorbije weken enorm veel vragen rond tijdelijke werkloosheid, overbruggingsrecht en andere moeilijkheden die de coronacrisis voor hen met zich meebracht.

Het sociaal secretariaat voerde thuiswerk in voor onder meer dossierbeheerders en informatici, maar de loketten van het bedrijf bleven tijdens de hele periode van de lockdown wel open.

Gemoedsrust

Met de bloedtests wil Group S haar medewerkers mentale rust bieden. De coronatest is een extraatje dat het bedrijf aanbiedt bovenop alle andere preventiemaatregelen. “We willen de risico’s op besmetting tot het absolute minimum beperken als we het gros van onze medewerkers terug naar kantoor laten komen. Daarom geven we als werkgever de mogelijkheid aan onze mensen om zich op kantoor te laten testen op Covid-19. Deze test komt bovenop alle andere preventiemaatregelen die we nemen, zoals het gebruik van plexiwanden, mondmaskers en handgels, of pictogrammen om de social distancing maatregelen te doen naleven”, vertelt Philippe Niemegeers, preventie-adviseur bij Group S.

Meer dan helft personeel laat zich testen

Group S biedt de vrijwillige coronatest aan sinds 5 mei. Het personeel van de HR-specialist gaat gretig in op het aanbod. Meer dan de helft van de 750 werknemers laat zich testen op Covid-19. De werknemers krijgen de resultaten thuis opgestuurd. “Het gaat niet om een vervelende test via de neus”, weet Philippe Niemegeers. “Het toont ook aan dat veel mensen gewoon willen weten of ze de voorbije weken in contact zijn gekomen met het virus en of ze al antilichamen hebben ontwikkeld. Als zij besmet blijken te zijn, kunnen zij ons dat laten weten en dan kunnen wij hen begeleiden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.