Nieuws Kempen Half miljard dosissen Johnson&Johnson-vaccin voor Afrika

Half miljard dosissen Johnson&Johnson-vaccin voor Afrika

Half miljard dosissen Johnson&Johnson-vaccin voor Afrika

Het moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica in Beerse, Johnson & Johnson, zal Afrika bevoorraden met een half miljard dosissen van het coronavaccin. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het bedrijf heeft zich geëngageerd voor de levering aan landen met een laag inkomen, nadat het zich in het najaar 2020 aansloot bij The Vaccine Alliance. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de billijke toegang tot vaccins.

Johnson & Johnson produceert al sinds vorige zomer zijn coronavaccin in Leiden (NL), en een deel van het product wordt op de Kempense site in Beerse opgeslagen. De goedkeuring van het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA wordt in de volgende weken verwacht, en die van Europa zou dan kortelings moeten volgen.

Het vaccin van Johnson & Johnson is volgens het farmabedrijf minstens 3 maanden houdbaar bij een temperatuur van 2 tot 8 graden Celsius. Bij -20 zou het zelfs tot 2 jaar houdbaar blijven.

Ons land kocht 5 miljoen dosissen van het Johson & Johnson-vaccin, en als alles volgens planning verloopt, zullen deze eind maart of begin april geleverd worden.

Reageer op dit bericht

Reacties

Lutgard D. 2021-02-18 09:24:29

Ja wij wonen in België met een Pfizer, Johnson & Johnson achter de hoek maar geraken niet gevaccineerd - omdat staatje Belgïe weer te lui en te laks was of te traag om tijdig vaccins te bestellen - dank U heren ministers om zo met de belgische lotgenoten hun levens te spelen - in de UK waren er vorige week al 15 miljoen mensen gevaccineerd - hier amper een paar 100 duizend - STOP VERDOMME MET TWIJFELEN IN BELGIE - en stel eindelijk eens mensen aan de bron die standvastig zijn en meedenken - niet zo een bende die in t begin zelfs durfde zeggen dat het een gewoon griepje was ... ik dacht dat ministers en bevoegden hoog geschoolde mensen zijn - op papier ja maar in praktijk - pfff erg en eigenlijk SCHANDALIG !!!

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

J&J-vaccin goedgekeurd in VS

Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA heeft het vaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd voor gebruik op de Amerikaanse markt. Meteen na… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.