Hans Van de Water Aurubis Hans Van de Water. Foto: Aurubis

Hans Van de Water volgt Dirk Vandenberghe op als managing director Aurubis Olen en Beerse

Hans Van de Water zal Dirk Vandenberghe opvolgen als managing director. Vanaf 16 september zal hij verantwoordelijk zijn voor de twee Belgische Aurubis vestigingen in Olen en Beerse en de Spaanse vestiging in Berango.

Inge Hofkens, COO Multimetal Recycling, vertelt: “Hans heeft de vereiste leiderschapsvaardigheden, gecombineerd met de nodige achtergrond bij grote multinationals. Dat in combinatie met meer dan 15 jaar ervaring in Research & Development, Engineering, Operations en Supply Chain overtuigde ons ervan dat hij de juiste leider is om de synergieën tussen de sites in Olen, Beerse en Berango en het volledige smelternetwerk van Aurubis verder te stimuleren. Hij zal ook de belangrijke groeiprojecten in Olen en Beerse verder aansturen.”

Dirk Vandenberghe zal zorgen voor een vlotte overgang en overdracht van verantwoordelijkheden. Na de overdracht zal hij tot juni 2026 bij Aurubis aanblijven met de verantwoordelijkheid voor grote capex-projecten in de drie sites en ondersteuning van het business netwerk.

“Precies wat ik zoek”

Hans Van de Water (40) studeerde af als Master in Applied Chemical Engineering – Process Chemistry aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen. Hij werkte het grootste deel van zijn carrière voor Thermo Fisher Scientific, een Amerikaans technologiebedrijf en wereldwijd toonaangevend leverancier voor wetenschappelijke toepassingen, waar hij in 2019 werd aangesteld als Managing Director.

“Aurubis biedt precies wat ik zoek in een organisatie: een financieel sterk, duurzaam groeiend bedrijf met belangrijke investeringen voor een succesvolle toekomst en sterke lokale verankering in combinatie met de schaalvoordelen van een internationale groep.”, aldus Van de Water.