operatiekwartier uz Genrebeeld operatiekwartier.

Haperende noodstroomgenerator terug in actie

Na een korte stroomonderbreking dinsdag op campus Sint-Elisabeth van het AZ Turnhout, bleek dat er een probleem was met de noodgenerator van het ziekenhuis. De crisiscel van het ziekenhuis besloot daarom om alle geplande ingrepen uit te stellen. "We wilden zeker zijn dat  de campus kan terug vallen op een betrouwbaar back-up systeem indien de stroom opnieuw zou uitvallen", klonk het. Ondertussen is het probleem opgelost. Hierdoor kunnen de operaties opnieuw doorgaan zoals gepland was.

 

De stroomvoorziening van het ziekenhuis liep na een korte onderbreking snel weer normaal. De veiligheid van patiënten, bezoekers en medewerkers is niet in het gedrang gekomen. Omdat de noodstroomgenerator niet reageerde zoals het hoort, besloot het ziekenhuis om geen enkel risico te nemen bij de geplande ingrepen. Daarom werden dinsdag, meteen na de stroomonderbreking, alle ingrepen in het operatiekwartier van campus Sint-Elisabeth en het Kempens Hartcentrum uitgesteld.

Omdat externe techniekers niet direct een oorzaak vonden van het probleem, besloot de crisiscel van het ziekenhuis om ook de geplande ingrepen van woensdag 16 juni uit te stellen. Intussen is het probleem van de baan, en kunnen de ingrepen opnieuw volgens planning doorgaan.