HENDRICKX FEESTEN

Hendrickx Feesten kookt met regenwater in nieuwbouw in Tielen

Hendrickx Feesten is begin deze maand verhuisd van Oud-Turnhout naar een nieuwbouw in Tielen. Duurzaamheid kreeg veel aandacht. “Koken doen we bijvoorbeeld met regenwater”, zegt Kristof Keuppens, die de cateringzaak samen met Ken Smets leidt. “Maar wel nadat het door een filterinstallatie is gezuiverd.”

De zoektocht naar een grond voor een eigen pand duurde een hele tijd en uiteindelijk belandde Hendrickx Feesten op de bedrijvenzone aan de Kemelbeekstraat in Tielen. Ook over het concept voor het nieuwe bedrijfsgebouw werd grondig nagedacht. “We hebben een route voor grondstoffen en een route voor materialen gecreëerd”, vertellen Kristof en Ken. “De grondstoffen komen via een koelcel binnen en vertrekken na de verwerking in de keuken via een andere koelcel.”

Lokale leveranciers
Zoveel mogelijk werkten ze samen met lokale leveranciers. De inrichting van de keuken gebeurde bijvoorbeeld door Van Riel Grootkeukens uit Turnhout.

Het regenwater van het dak wordt opgevangen in 4 tanks van 20.000 liter. “Dat gebruiken we niet allen voor het sanitair maar ook om te koken. We investeerden in een filterinstallatie met ozonbehandeling die alle bacteriën doodt. Daarnaast verbruikt onze vaatwasser 1.500 liter water per dag. Dan denk je al eens na hoe je de kostprijs van dat water kunt terugschroeven”, aldus Kristof Keuppens. Verder wordt de warmte die de koelcellen produceren, gebruikt om water te verwarmen. De innovatieve cateraar trok zijn aanpak voor het neerzetten van creatieve feesten dus duidelijk door naar het bouwconcept.

Een uitgebreide voorstelling van de bijzondere nieuwbouw van Hendrickx Feesten lees je vandaag in de rubriek ‘Bij de zaak’ in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen.