Nieuws Kempen Herbronning Blokker winkels zorgt voorlopig niet voor banenverlies in Kempen

Herbronning Blokker winkels zorgt voorlopig niet voor banenverlies in Kempen

Herbronning Blokker winkels zorgt voorlopig niet voor banenverlies in Kempen

KEMPEN – De verkoop van de Blokker winkels aan Dutch Retail Groep van Dirk Bron heeft voorlopig geen negatieve gevolgen voor de vestigingen in de Kempen. Ook de Casa-keten, met hoofdzetel in Olen, blijft buiten schot. Die maakt sinds vorig jaar geen deel meer uit van de Blokker-keten.

Blokker maakte bekend dat het zijn 123 winkels in België en Luxemburg verkoopt aan Dutch Retail Groep B.V. van de Nederlandse ondernemer Dirk Bron. De winkels zullen worden omgebouwd naar een discountformule op basis van partijenhandel, onder de naam Mega World. Dat is -voorlopig- goed nieuws voor de 670 werknemers, die eerder op de dag nog vreesden voor hun job.

Blokker, dat zijn Belgische hoofdkwartier heeft in Lier, bevestigt dat ook alle Kempense winkels meegaan in de nieuwe formule. “Vanaf eind mei zullen de aangepaste winkels openen”, weet Nathalie Van Laeken van Blokker België. “Ook het personeel blijft behouden.”

Het bestuur van Blokker doet vanaf woensdag een ronde langs de filialen om de werknemers in te lichten. De overnemer heeft de garantie gegeven dat er tijdens het eerste jaar geen banen zullen sneuvelen of winkels gesloten worden. Uiteraard is het afwachten wat er na dat jaar gebeurt.

Casa

Voor winkelketen Casa heeft deze operatie geen gevolgen.

In januari berichtten we op Made in Kempen nog dat winkelketen Casa, met hoofdzetel in Olen 69,5 miljoen toegestopt kreeg van de Nederlandse ondernemersfamilie Blokker, die eigenaar is van Casa.

Casa, dat op dit moment bezig is met een strategisch plan om weer uit de rode cijfers te geraken, wordt niet geraakt door de verkoop van de Blokker winkels. De winkels van Casa en Blokker zijn al een tijdlang niet meer met elkaar verbonden. De familie Blokker verkocht vorig jaar al de winkelketen Blokker.

Kort gezegd: Casa is nog van de familie Blokker, maar de Blokker-winkels waren dat al niet meer. Die zijn nu van Dirk Bron.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Geel
Geel

Top 25 voor Glow uit Geel

Ellen Leysen van Glow ontving een Sugar Achievement Award van Royx Pro. Hiermee behoort het Geelse schoonheidssalon tot de 25 beste… Lees meer