Nieuws Kempen Herentals bedrijf wekt interesse in Wall Street

Herentals bedrijf wekt interesse in Wall Street

Herentals bedrijf wekt interesse in Wall Street

HERENTALS/ANTWERPEN – De durfkapitaalpoot van de Amerikaanse bankgigant Citigroup gaat mee investeren in fintechstarter Cashforce.

Cashforce is zes jaar geleden opgericht in Herentals door Nicolas Christiaen en Bart Claes. Het bedrijf ontwikkelde een softwareplatform dat snel kasstromen en werkkapitaal in beeld brengt bij bedrijven. Dat maakt het voor managers mogelijk om snel pijnpunten in de dagelijkse werking van hun bedrijf op te sporen en geld te besparen. De groep rekent onder haar klanten onder meer TomTom, Greenyard en Hyundai.

Groei

Cashforce, dat zijn hoofdkwartier intussen naar Antwerpen verhuisde, haalde de voorbije jaren al 3 miljoen euro aan groeikapitaal bij het Pamika-fonds van de investeerder Michel Akkermans en de Belgische tech-investeerder Volta Ventures. Dat geld moest dienen om verdere internationale groei mogelijk te maken.

Internationaal

Vandaag beschikt Cashforce over kantoren in België, Nederland, het VK, Denemarken en New York. Later dit jaar zouden daar nog vestigingen in Zürich en Singapore moeten bijkomen.

Citi Ventures

Om nog een versnelling hoger te schakelen en nieuwe markten aan te boren haalt Cashforce nu nog eens 5 miljoen euro extra op aan groeikapitaal. Het grootste deel van dat bedrag is afkomstig van Citi Ventures, durfkapitaal en innovatiepoot van Citigroup en van het Nederlandse INKEF Capital. Dat is de private-equitypoot van het Nederlandse pensioenfonds ABP, die onder meer ook de Nederlandse media-startup Blendle in zijn portefeuille heeft.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer