Nieuws Kempen Herentals onderzoekt zijn ondernemersvriendelijkheid

Herentals onderzoekt zijn ondernemersvriendelijkheid

Herentals onderzoekt zijn ondernemersvriendelijkheid

Vlnr: Marjan Vanuytsel (afdelingshoofd stadsontwikkeling), Jan Michielsen (schepen lokale economie), Gert Lathouwers en Eddy Bellens (Unizo).

Vlnr: Marjan Vanuytsel (afdelingshoofd stadsontwikkeling), Jan Michielsen (schepen lokale economie), Gert Lathouwers en Eddy Bellens (Unizo).

De stad Herentals engageert zich om deel te nemen aan de ‘gemeenteradar’. Dat is een online tool ontwikkeld door Unizo om de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers na te gaan.

Via de gemeenteradar kan het Herentalse stadsbestuur zelf zijn dienstverlening aan ondernemers in kaart brengen. Dit gebeurt op basis van vier online vragenlijsten. Tegelijk bevraagt Unizo de lokale ondernemers naar hun tevredenheid. Het resultaat is een rapport met concrete actiepunten en aanbevelingen. Zo wil Unizo helpen de dienstverlening én het ondernemersklimaat in Herentals te verbeteren.

Inhaalbeweging
“Onze stad is met een grote inhaalbeweging bezig op het vlak van ondernemersbeleid”, zegt schepen Jan Michielsen. “Hiervoor doen we al een tijdje beroep op de detailhandelscoach van de provincie Antwerpen. We werven een ambtenaar lokale economie aan en zetten in op overleg met ondernemersorganisaties. De gemeenteradar past perfect in deze beleidsvisie.”

Unizo-leden die de enquête volledig invullen, worden beloond met een tapcursus aangeboden door Café Welkom in Noorderwijk. Ondernemers kunnen zich via deze website aanbieden om deel te nemen. .

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer