Nieuws Kempen Herentals winkelstraten krijgen groene aankleding

Herentals winkelstraten krijgen groene aankleding

Herentals winkelstraten krijgen groene aankleding

HERENTALS De winkelstraten van Herentals krijgen heel binnenkort een groener én hipper jasje. Het stadsbestuur trekt ruim 60.000 euro uit voor 55 boombakken en twee kleurrijke design zitelementen. Die worden opgesteld in de Zandstraat, op de Grote Markt, aan Hofkwartier en Bovenrij.

Met de Zandstraat werd Herentals tijdens de vorige bestuursperiode geselecteerd voor ‘Straat in het vizier’ (SIHV), een project van de provincie Antwerpen om kernwinkelgebieden nieuw leven in te blazen. Uit het uitgebreid rapport blijkt dat de Zandstraat extra kleur, groen en humor kan gebruiken.

“Daarom investeren we nu in groen”, vertelt schepen van Economie Yoleen Van Camp. “55 stijlvolle houten boombakken met winterharde kurkeiken vergroenen vanaf volgende maand de winkelstraten. De investering in de Zandstraat gebeurt met middelen van SIHV. Daarvoor zijn we de provincie Antwerpen zeer erkentelijk. Maar omdat de rest van het kernwinkelgebied ook zou kunnen genieten van deze vergroening, is binnen de middenstandsvereniging Handelshart Herentals de beslissing genomen het groen door te trekken naar Grote Markt, Hofkwartier en Bovenrij.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.